Az Ön vállalkozása milyen környezetvédelmi intézkedéseket vezetne be?

CSMKIK, EEN, Egyéb

Az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. együttműködési megállapodást kötött a Környezettechnológiai Hitelesítési Rendszerben (ETV), valamint a környezetbarát technológiák alkalmazásában rejlő lehetőségek széleskörű hazai megismertetése tárgyban.

A Herman Ottó Intézet szeretné felmérni, hogy a hazai vállalkozások milyen mértékben fogadókészek egy ilyen rendszer magyarországi alkalmazását illetően. Ennek megállapításának céljából az alábbi linken elérhető egy felületet az Intézet honlapján, ahol egy 10 perc alatt, anonim módon is kitölthető kérdőív alapján gyűjtenek adatokat:
>> Kérdőív kitöltése

A kérdőívek 2019. március 31-ig tölthetők ki.

Az ETV célja a környezetvédelmi technológiák támogatása oly módon, hogy a technológia fejlesztőinek, gyártóinak és befektetőinek lehetőséget biztosít az innovatív környezetvédelmi technológiák teljesítményének harmadik fél általi hitelesítéséhez. Ez segítséget nyújt a technológiák gyártóinak (javaslattevőinek) igényeik meghatározásában, és segíti a technológia megvásárlóit abban, hogy megtalálják az igényeiknek legjobban megfelelő innovatív technológiát.

A hitelesítés önkéntes, a hitelesítést egy a Nemzeti Akkreditációs Hatóság (NAH) által akkreditált és monitorozott harmadik fél végzi. A NAH 2017. szeptember óta vállalja az ilyen hitelesítő szervezetek akkreditálását. Hitelesített magyar vállalat jelenleg nincs.

2019-03-01T09:29:12+00:00