Küldetésünk


A vármegyénk gazdálkodó szervezeteinek legnagyobb társadalmi közösségeként célunk lendületben tartani a jövőnkről való tudatos gondolkodást. Hiszünk abban, hogy a napi gazdasági problémákon túlmutató üzleti gondolatok megosztása segíti a tagvállalkozások hosszútávú fennmaradását és hatékony működését. Az általunk szervezett szakmai vitákon, rendezvényeken, programokon keresztül nem csak beszélünk, de alakítjuk a jövőnket.

2024. júniusában kerül megszervezésre a Connect Day 2024 rendezvénysorozat, amelynek célja az innovatív ötletekkel, technológiákkal rendelkező startupok és az ilyen megoldásokat kereső vállalatok, kkv-k, valamint befektetők összekötése.


Az Enterprise Europe Network társszervezésében a PV 2024 kongresszuson a Lengyel Fotovoltaikai Szövetség által szervezett eseményre kerül sor május 27-29. között, Varsóban.


2024-ben is keresik „Az év felelős foglalkoztatóit”

Idén kilencedik alakalommal hirdeti meg az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázatát.


Céglátogatás a Paprikamolnár Kft.-nél

A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarában működő Női Vezetői Klub céglátogatást szervez 2024. június 12-én a röszkei Paprikamolnár Kft.-hez. A cég tevékenységét Molnár Anita, a PaprikaMolnár Kft. tulajdonosa és a röszkei Paprika Malom és Múzeum alapítója mutatja be.


A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése (GINOP PLUSZ-3.1.1-23)

2024. május 16. napjától megnyílt a lehetőség A munkaerő-kínálat bővítése és fejlesztése elnevezésű munkaerőpiaci programba való jelentkezésre, belépési pontként az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok foglalkoztatási osztályai szolgálnak.


EEN

Adózás: új szabályok a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

Az Európai Tanács május 14-én megállapodásra jutott (általános megközelítés) a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez.


EEN

Nehézgépjárművek: szigorúbb szén-dioxid kibocsátási előírások

Az Európai Tanács május 13-án hivatalosan elfogadta a nehézgépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírásokról, valamint a hatályos uniós szabályok módosításáról és szigorításáról szóló rendeletet. A naprakésszé tett szabályok révén tovább csökken majd a közúti közlekedési ágazat szén-dioxid-kibocsátása, valamint 2030-ra, 2035-re és 2040-r [...]


Ők is önkéntes kamarai tagjaink


Naturtex
Pick
Continental
vall-ker
Givaudan
Ferroep
Guttler
Legrand