Szakképzési tanácsadói hálózat
Megyei Fejlesztési Képzési Bizottság

Képzési igazgatóság


A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatósága meghatározó szerepet tölt be a megye szakképzési rendszerében, ellátja a kamara törvényi felhatalmazáson alapuló szakképzési feladatait. Széleskörű jó kapcsolatot építettünk ki a megye szakképzésében érintett szervezetekkel, fenntartókkal, tankerületekkel, a kormányhivatallal, és a szakképzésben részt vevő kamarai tagjainkkal egyaránt.

Elősegítjük a duális képzési rendszer minél szélesebb körű kiterjesztését. A kamarai garanciavállalás rendszerén keresztül, azon dolgozunk, hogy minél több szakképzésben tanuló diák, valós körülmények között, gyakorlati képzőhelyen szerezhesse meg a szakmájához kapcsolódó gyakorlati ismereteket. Ezt az összetett munkát koordinálja és segíti szakképzési tanácsadói hálózatunk.

A szakképzésben részt vevő tanulóknak rendelkezniük kell a munkavégzéshez szükséges alap kompetenciákkal, ennek mérésére szervezzük és bonyolítjuk le a szintvizsgákat. Segítjük tagjainkat, a helyi vállalkozásokat, a gyakorlati képzőhelyek nyilvántartásba kerülésével kapcsolatos ügyintézésben.

A megye munkaerő-piaci igényeinek szakképzésben való megjelenése érdekében működtetjük a megyei fejlesztési és képzési bizottságot. Segítjük kamarai tagjaink szakmai fejlődését, mesterképzéseket és mestervizsgákat szervezünk és bonyolítunk le számukra.

Azon dolgozunk, hogy a kétkezi szakmákat megismertessük az általános iskolás tanulókkal, ennek érdekében saját pályaorientációs programot működtetünk a megyében. Célunk, hogy minél több iskolás gyerek helyes továbbtanulási döntést tudjon meghozni, és növekedjen a szakmát tanulni akaró fiatalok száma.

Közreműködünk az országos és nemzetközi szakmai versenyek szervezésében és lebonyolításában. Az Országos Képzési Jegyzékben szereplő szakképesítések esetében a komplex szakmai vizsgákra a vizsgabizottsági elnökök és tagok delegálásával kapcsolatos feladatokat látjuk el, nyilvántartjuk és kezeljük a tagi névjegyzéket.

Ha információra van szüksége keresse bizalommal képzési igazgatóságunk munkatársait, elérhetőségünket a kapcsolat menüpontban találja meg.

Hírek


Tájékoztatjuk a duális képzésben résztvevő, tanulószerződéssel és/vagy szakképzési munkaszerződéssel rendelkező partnereinket, hogy a 20/2021. és a 21/2021. Korm. rendeletek együttes [...]

2021.02.11.

A járványügyi intézkedések értelmében a tervezettnél tovább kényszerültünk halasztani a területi előválogatók kezdésének időpontját, melyek alább olvashatóak.

2021.02.08.

Folyamatosan várjuk a gyakorlati oktatók jelentkezését támogatott képzéseinkre, melyek azokat a szakembereket érintik, akik duális képzőhelyen kívánnak foglalkozni tanulóval az iskolai [...]

2021.02.04.

Tájékoztatásul közöljük, hogy kedvezően változott a szakképzési hozzájárulás bruttó kötelezettség csökkentés meghatározásának módja, ugyanis megjelent és 2021. január 1-jén ha [...]

2021.02.04.

Ismét támogatott mesterképzéseket hirdet a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A mestervizsga célja, hogy a szakemberek számára biztosítsa a szakmai fejlődés és egzisztenciális [...]

2021.02.01.

Kamaránkhoz számos jelzés érkezett az építőipari kivitelezői regisztráció kapcsán végezhető építőipari tevékenységekkel összefüggésben. Egy adott tevékenység folytatásához sz [...]

2021.01.29.

Várhatóan február 8-án kezdődnek a szakmai versenyek területi előválogató írásbeli fordulói.

2021.01.20.

Tekintve, hogy január 11-től módosulnak az aktuális járványügyi intézkedések a területi előválogatók várhatóan január 25-től kerülnek lebonyolításra.

2021.01.08.