Szakképzési tanácsadói hálózat
Megyei Fejlesztési Képzési Bizottság

Képzési igazgatóság


A Csongrád - Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képzési igazgatósága meghatározó szerepet tölt be a megye szakképzési rendszerében, ellátja a kamara törvényi felhatalmazáson alapuló szakképzési feladatait.  Széleskörű jó kapcsolatot építettünk ki a megye szakképzésében érintett szervezetekkel, fenntartókkal, tankerületekkel, a kormányhivatallal, és a szakképzésben részt vevő kamarai tagjainkkal egyaránt.

Elősegítjük a duális képzési rendszer minél szélesebb körű kiterjesztését. A kamarai garanciavállalás rendszerén keresztül, azon dolgozunk, hogy minél több szakképzésben tanuló diák, valós körülmények között, gyakorlati képzőhelyen szerezhesse meg a szakmájához kapcsolódó gyakorlati ismereteket. Ezt az összetett munkát koordinálja és segíti duális tanácsadói hálózatunk.

Segítjük tagjainkat, megyei vállalkozásokat, a gyakorlati képzőhelyek nyilvántartásba kerülésével kapcsolatos ügyintézésben, elősegítjük a szakképzési munkaszerződések megkötésének folyamatát.

A megye munkaerő-piaci igényeinek szakképzésben való megjelenése érdekében működtetjük a munkaerő-piaci egyeztető kerekasztal. Segítjük kamarai tagjaink szakmai fejlődését, mesterképzéseket és mestervizsgákat szervezünk és bonyolítunk le számukra.  Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga, illetve továbbképzés keretében fejlődési lehetőséget biztosítunk a gyakorlati oktatóknak, szakoktatóknak a tanulókkal való egyes problémás szituációk kezelésében, ugyanakkor minőségi tudásra tehetnek szert, amely segítségével magasabb színvonalra emelhető a gyakorlati oktatás.  Azon dolgozunk, hogy a kétkezi szakmákat megismertessük az általános iskolás tanulókkal, ennek érdekében saját pályaorientációs programot működtetünk a megyében. Célunk, hogy minél több iskolás gyerek helyes továbbtanulási döntést tudjon meghozni, és növekedjen a szakmát tanulni akaró fiatalok száma.

Közreműködünk az országos és nemzetközi szakmai versenyek szervezésében és lebonyolításában. Az ágazati alapoktatás befejezését követő vizsgákra a vizsgaelnökök delegálást illetve a  szakmajegyzékben szereplő szakmák esetében a szakmai vizsgákra a vizsgafelügyelők delegálásával kapcsolatos feladatokat látjuk el, nyilvántartjuk és kezeljük a felügyelői illetve elnöki névjegyzéket.

Ha információra van szüksége keresse bizalommal képzési igazgatóságunk munkatársait, elérhetőségünket a kapcsolat menüpontban találja meg.

 

Hírek


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2022. május 10-i egységes megjelentetési dátummal pályázatot hirdet a Kamarai Gyakorlati Oktatói Képzés Országos Tréneri Névjegyzékébe történő fe [...]

2022.05.13.

Nagyon fontos kiemelni, hogy a kétfajta végzős, szakmát, illetve kifutó rendszerben szakképesítést tanuló esetében a két szerződésfajta más-más jogviszonyon alapul.

2022.05.13.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 15. alkalommal, 2022. április 25-27. között szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont C, F, G és D pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál kere [...]

2022.05.04.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett XV. Szakma Sztár Fesztivál idén a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együttműködve kerül megrendezésre. A Fesztivál keretében valósul [...]

2022.04.20.