SENIMA PROJEKT

 A SENIMA (Social ENterprIses Management) egy Erasmus+ projekt, amelynek célja a társadalmi vállalkozói szellem előmozdítása azáltal, hogy a résztvevőket a szociális ágazat növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges készségekkel és eszközökkel ruházza fel.

Mi az a társadalmi vállalkozás?

A társadalmi vállalkozások olyan "hibrid" vállalkozások, amelyek a gazdasági, társadalmi és környezeti igények kielégítése érdekében piaci és nem piaci finanszírozási forrásokat kombinálnak. Fő céljuk nem a profitszerzés, hanem a TÁRSADALMI HATÁS elérése.

Mik a tervezett eredmények?

A projekt eredményeként létrejön egy SENIMA TANTERV, amelynek moduljai részletesen foglalkoznak a különböző üzleti modellekkel és jogi formákkal, a szociális ágazatban történő innovációval, valamint a társadalmi vállalkozások pénzügyi irányításával és vezetésével. A SENIMA WEBOLDAL tartalmazni fog egy segédeszközt, egy ALKALMAZOTT ESETTANULMÁNYT és egyéb forrásokat a társadalmi vállalkozói koncepció jobb támogatása érdekében. A tanulási folyamat a SENIMA TANÚSÍTVÁNY megszerzésével zárul.

Kiknek szól a projekt?

Kik vagyunk mi?

A projektpartnerek 5 ország 6 intézményét képviselik:

UNIWERSYTET LODZKI, Lengyelország; LT SYNERGY LTD, Ciprus; CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA, Hungary; PCX COMPUTERS & INFORMATION SYSTEMS LTD, CIPRUS; PRISM IMPRESA SOCIALE S.R.L., Olaszország; EUROCERT, Görögország

A 2023. novemberéig futó projekt az Európai Bizottság Erasmus+ Program társfinanszírozásával valósul meg.

További információ a SENIMA projektről itt kérhető: senima@csmkik.hu

 

Hírek


Megjelent a SENIMA projekt első hírlevele. Az első számban bemutatkozik a projekt és megismerhetők az eddig elért eredmények.

2023.01.18.