RILIAM I.-4.0

A RILIAM I.-4.0 projektünk (HUSRB/1903/43/0051) keretében továbbra is a Szegedi Tudományegyetemmel, illetve a határ másik oldaláról a Szabadkai Műszaki Szakfőiskolával, és a Szabadkai Üzleti Inkubátorral dolgozunk együtt, ahogyan ezt a 2020 februárjában zárult RILIAM projekt (HUSRB/1602/41/0012) során is tettük. A közös cél ezúttal is az innovációs tudás fejlesztése, és ezáltal a KKV-k versenyképességének javítása, amelynek egyik eszköze egy határokon átnyúló szakmai gyakorlati program lesz.

Projekt partnerek: Szabadkai Műszaki Szakfőiskola (főpartner), SZTE Mérnöki Kar, Szabadkai Üzleti Inkubátor, CSMKIK

Futamidő: 18 hónap (2021.02.01.-2022.07.31.)

A projekt során 5 magyar és 5 szerb hallható is lehetőséget kap arra, hogy elméleti és gyakorlati képzéseken tanuljon a szomszédos ország intézményeitől és sikeres cégeitől. A tanulmányi utak, szakmai látogatások alkalmával szerzett tapasztalatokról konferenciák keretében számolnak be az érintettek, ami a többi KKV számára is hasznos információval szolgálhat. A hallgatók speciális tudásra tesznek szert, és egyben lehetőséget kapnak arra, hogy a határ bármelyik oldalán munkát vállaljanak.   

Ezen felül további eseményeket, workshopokat is szervezünk K+F témakörben, ahová elsősorban olyan KKV-k képviselőit várjuk, akik érdekeltek az innovációs, ipari, informatikai fejlesztésekben.
A projekt segítségével a partnerintézmények ipari automatizálási és mechatronikai laboratóriumai további eszközökkel fejlődnek, amelyek elérhetővé válnak az innovációk iránt érdeklődő cégek számára is.

Elsődleges célcsoportunk - az előző RILIAM projekthez hasonlóan - továbbra is a kkv-k képviselői, a fiatal szakemberek, induló vállalkozások, valamint hallgatók, friss diplomások, és fiatal kutatók a határmenti régióban.

A 2022. júliusában záródó projekt hatékony mentori programot, gyakorlati ismereteket, a vállalkozói szellemhez szükséges iránymutatást adhat a résztvevő hallgatóknak, akik jól képzett munkaerőként jelennek meg a piacon. Az oktatási intézmények korszerű laboratóriumi felszereléseket, rendszereket szereznek be, amelyek lehetővé teszik az emelt szintű oktatást, valamint a kkv-k innovációs igényeinek megvalósításában is komoly szerepet játszhatnak.

 

A korábbi, már lezárult RILIAM projektről itt talál további részleteket: https://csmkik.hu/oldalak/riliam

 

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Kapcsolódó oldalak:

Hírek


Léptékváltás címmel kkv konferenciát szerveztünk 2022. május 18-án, ahol a technológiaváltást különböző területekről közelítettük meg. Vállalatirányítási szempontból, beszál [...]

2022.05.19.

Saját technológiai folyamatok részletes megismerése, feltérképezése és az abban rejlő lehetőségek kiaknázása után érdemes egy beruházással, gépvásárlással új technológiát bevez [...]

2022.04.22.

Műhelymunkával, tapasztalatok átadásával zajlott a Dél-alföldi technológiaváltók vezetői közösségének tudásmegosztó rendezvénye.

2022.03.10.

Az üzleti kapcsolatok és a bizalom témakörében zajlott a Dél-alföldi technológiaváltók üzleti közösségének második találkozója, március 8-án.

2022.03.10.