A projekt általános célja:

A projekt általános célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-veszteség csökkentésének fontosságára, és az ellátási lánc minden egyes lépcsőfokán lehetséges megoldásokat kínáljon az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulóknak történő szétosztására.

A projekt konkrét célkitűzései a következők:

Célcsoportok:

Elsődleges célcsoportok:

  1. Szupermarketek,szállodák, éttermek, kávézók, vendéglátóipari és élelmiszerkereskedelmi érdekképviseletek
  2. Jótékonysági szervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek, amelyek összegyűjtik a felesleges élelmiszereket és eljuttatják azokat a rászoruóknak
  3. élelmiszeripari és vendéglátóipari KKVk alkalmazottai

Másodlagos célcsoportok:

  1. Környezetvédelmi tanácsadók
  2. Élelmiszeripari/vendéglátó ipari tanácsadók

Projekt eredményetermékei:

A projektet megvalósító partnerek:

Projekt futamideje: 2022/11/01-2024/10/31

Projekt költségvetése: 250 000 EUR

 

MONDJON NEMET AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁSRA!

 

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A weboldalon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

 

Hírek


A ReS-Food projekt az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulókhoz juttatására kínál megoldásokat a HoReCa szektor és jótékonysági szervezetek bevonás [...]

2024.11.18.

2024. szeptember 5-én és 6-án a ReS-Food projekt partnerei Újvidéken, Szerbiában, az Újvidéki Egyetem Műszaki Karán találkoztak. Közel két év tartalmas munka és intenzív együttműköd [...]

2024.11.06.