Ismét támogatott mesterképzés indul a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. A mestervizsga megléte a 2011. évi CLXXXVII. szakképzésről szóló törvény alapján 2016. szeptembertől azon szakképesítések tekintetében kötelező, amelyekben a szakképesítésért felelős miniszter kiadta a mestervizsga követelményeit.

 

A rendeletben kiadott Mestervizsga követelményeket az MKIK honlapján érheti el:

http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/rendeletben-kiadott-mestervizsga-kovetelmenyek-2583

A mestervizsgára felkészítő tanfolyamokat a területi kamarák szervezik és bonyolítják. A képzések időtartamáról, ütemezéséről, költségeiről az illetékes területi kamara tud bővebb felvilágosítást adni.

NFA-KA-NGM-3/2017/TK/05 támogatási szerződés korlátozott számban lehetőséget teremt arra, hogy a tanulószerződéssel/együttműködési megállapodással rendelkező cégek munkavállalói (ISZIIR-ben nyilvántartott szakoktatók) támogatást kapjanak mesterképzés teljesítésére. Azon leendő gyakorlati oktatók is bevonhatóak a programba, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által nyilatkozik arról, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdik.

A támogatás önrész vállalása mellett nyerhető el, amely a mesterképzés számított költségének 20%-a (60.000.- Ft.). A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, amely 140 óra elméletből (pedagógia, vállalkozási ismeretek, szakmai elmélet) és 40 óra szakmai gyakorlatból áll. A képzés elindulásának várható időpontja 2018. március.

Jelentkezési határidő: 2018. 02. 16.

Az alábbi szakmákban várjuk a jelentkezéseket:

A regisztrációs lap kitöltésével jelezheti részvételi szándékát, amelyet ERRE A LINKRE kattintva érhet el.

A linkre kattintva töltse ki a felugró adatlapot, majd küldje el a regisztrációs lapot a „Küldés” fülre kattintva. A sikeres regisztrációt követően, a regisztrációs felületen felugró ablakban kap visszajelzést a megadott adatok rögzítéséről. Amennyiben nem kap visszajelzést, ismételje meg a kitöltést.

A támogatott helyek korlátozottsága miatt, a következő szempontok alapján rangsorolunk:

Azok számára, akik a támogatást nem nyerik el, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara rugalmas feltételek mellett a mestervizsgát és az arra irányuló felkészítést megszervezni.

Felmerülő kérdéseivel kapcsolatban keresse munkatársainkat!

Kiss Éva: 62/554-263, 30/455-1436

Dankó Viktória: 62/549-394, 30/455-1494

E-mail: mesterkepzes@csmkik.hu

Ügyfélfogadás: H-Cs.:8.00-16.30, P.:8.00-14.00