A gazdasági kamarai törvény szerint 2012. január 1-jétől a törvény hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni.

Változott a kamarai hozzájárulás befizetésének rendje
A kamarai törvény módosítása alapján 2022. január 1-jétől a kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére kell megfizetni, azonban a befizetések 90 százalékát - ahogy eddig is – a területi kamarák használják fel jogszabályokban előírt közfeladataik ellátásához. A kamarai nyilvántartásba vételhez szükséges adatszolgáltatást, adatmódosítást ezt követően is a székhely szerint illetékes területi kamara felé kell megtenni. A befizetett kamarai hozzájárulás továbbra is költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható lesz.

A kötelezettség az alábbiak szerint teljesíthető:


A kamarai hozzájárulás megfizetéséről szóló igazolást a vállalkozás ügyfélkapus/cégkapus tárhelyére küldjük meg, de letölthető az online regisztrációs felületről (bejelentkezés után) vagy kérhető a Csongrád-Csanád vármegyei kamarai ügyfélszolgálatokon.
Mivel jogszabályban előírt kötezettség, ezért a hozzájárulásról számla nem készül, a kiküldött igazolás, a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján elszámolható.

Kérdés esetén kollégáink a regisztracio@cskik.hu e-mailcímen és a 62/554-250-es telefonszámon kereshetőek ügyfélfogadási időben.

A kamarai nyilvántartásba vételről bővebb tájékoztatás IDE KATTINTVA olvasható.