A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Klubja 2014. Május 21-én tartja alakuló ülését. A Klub célja, hogy kötetlen hangulatú légkörben a vállalkozások vezetői, képviselői tapasztalatokat cseréljenek, megismerjék egymás tevékenységét, új információkhoz jussanak külső előadók által illetve saját tapasztalatok továbbadásával.

A rendszeres találkozások lehetőséget nyújthatnak arra, hogy a vállalkozások potenciális partnerekre találjanak, fejlesztési-, beszállítói-, kereskedelmi területen, vagy olyan információk birtokába jussanak, amelyet más vállalatok már ismernek, alkalmaznak.

Felmérések szerint a magyar vállalkozások együttműködési készsége rendkívül alacsony. A saját fejlesztések, amelyek magas innováció tartalommal bírnak és többnyire k+f tevékenységet is feltételeznek, hiányoznak. A klub abban is segítséget kíván nyújtani, hogy a vállalkozások felismerjék ezt és pozitív irányba történő változásokat indítsanak el.

Az Ipari Klub rendezvényeit rendszeressé kívánjuk tenni az érdeklődők igénye szerinti gyakorisággal. Későbbi összejövetelek helyszíne különböző vállalkozások telephelye lehet, ahol konkrét tapasztalatokat szerezhetnek egymás gyakorlati életéből.

Az alakuló ülés programja az innovációt helyezi a középpontba.

Bemutatkozik két helyi vállalkozás, ahol a fejlesztés, innováció szervesen napi szinten beépül a gyártási folyamatokba. A Transcommers Kft.> ügyvezetője Kaszás Anikó az Ipari osztály elnökeként koordinálja a klub életét Blaskovics Gábor korábbi osztályelnök támogatásával, aki a Metrimed Kft. ügyvezetője.

Mindkét vállalkozás kapcsolatba került a harmadikként bemutatkozó: ATEKNEA Solutions Hungary Kft-vel, melynek képviselője Bózsik András mutatja be a cég szolgáltatásait, többek között azt, hogyan és milyen esélyekkel indulhat egy magyar kis-és középvállalkozás közvetlen Brüsszel által kiírt pályázati forrásokra.

Előadásának címe: Jelenleg elérhető közvetlen Európai Uniós kutatás-fejlesztési források KKV-k számára.

Időpont: 2014. Május 21. 14 óra

Helyszín: Kamarai Székház (Szeged, Párizsi krt. 8-12.) I. emeleti Lednitzky terem

Jelentkezés a következő felületen tehető meg, részvétel az alakuló ülésen minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A jelentkezési határidő lejárt!

Időpont: 2014. 05. 21. 14:00 – 2014. 05. 21. 16:00

Jelentkezés határideje: 2014. 05. 21. 12:00