Üzleti Est a 100 éves Füvészkertben

Május 27-én, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Top 100 Üzleti Estjén adták át a Csongrád-Csanád Megye Gazdaságáért Díjat a rendezvénynek gyönyörű díszletet biztosító 100 éves SZTE Füvészkertben. Két elismerést is átadott a gazdasági önkormányzat, mivel a tavalyi járványhelyzet miatt a 2021-es díj átadása erre az évre tolódott. Az előző évi díjat Tamási Zsombor, a hódmezővásárhelyi Güttler Kft. ügyvezetője, míg a 2022-est Bozó Gábor, a csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum és Kollégium igazgatója kapta meg. A díjat dr. Kőkuti Attila, kamaránk elnöke adta át.

A díjazottakról

Tamási Zsombor a mezőgazdasági gépek tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozó hódmezővásárhelyi GÜTTLER Mezőgazdasági Gépgyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője. 1997 óta dolgozik a vállalkozásnál, amelyet 2007 óta irányít, koordinálásával 2014 végén új, immáron saját telephelyre költözött a GÜTTLER Kft. Nevéhez fűződik többek között a LEAN vállalatszervezési rendszer bevezetése, mely a cég hatékonyságát és sikeres működését támogatja és jelentősen segíti. Az általa meghatározott cél a vállalkozás folyamatos fejlesztése, jövedelmezőségének megőrzése, melyet a pandémia időszaka alatt is létszámleépítés nélkül sikerült megvalósítania. A GÜTTLER Kft. a korábbi években maga is duális képzőhelyként vett részt a szakképzésben. A cég tanulói korszerű üzemben, korszerű technológiai feltételek mellett, megfelelő mentorálással szereztek szakképesítést, elhelyezkedési lehetőséget. Ügyvezetőként fontosnak tartja a szakképzés támogatását a jövőben is, elkötelezett annak tartalmi és módszertani megújításában. Ezért vállalta, hogy bekapcsolódik a CSMKIK által koordinált ágazati munkacsoportok, illetve a megyei munkaerő-piaci kerekasztal működésében. Állítja, képviseli, hogy képzett, felkészült munkaerővel lehet a legjobb technológiákat is működtetni, de ezért tennie kell a vállalkozásnak.

A Bozó Gábor által irányított csongrádi Diana Fegyvertechnikai Technikum a magyar oktatási rendszerben történelmet ír, hiszen a családi vállalkozás – melyet édesapja dr. Bozó János és felesége, Olga alapítottak az 1980-as évek végén –, hazánkban az egyetlen olyan technikummá fejlődött, ahol fegyverműszerész technikusokat, fegyvergyártó szaktechnikusokat és fegyveroptikai szaktechnikusokat képeznek. A jelentős hallgatói létszám, a visszatérő diákok, barátok generáltak egy igényt, mely szerint szükség lenne egy megbízható fegyverjavító műhelyre, amely igényt vállalkozásuk, a Telum Fémipari Kft.-ben elégített ki. Az iskola szakképzését erősíti a Kormány védelmi iparának folyamatos fejlesztése és a fegyvergyártás Magyarországon történt újraélesztése. Ez utóbbiban a Diana ugyancsak jelentős szerepet vállal, hiszen olyan kézi-lőfegyver-fejlesztésben vesz részt, amely innováció ugyancsak egyedülálló hazánkban. Az iskolavezetést a 2000-es évek elején Bozó Gábor, az alapító házaspár első szülött fia és testvére Tamás vették át, és elmondható, hogy jelentős sikereket értek el az évek alatt. Édesapjuk korai halála miatt sok esetben kilátástalannak tűnt az iskola további jövője. Ám a sok munkának beérni látszik a gyümölcse, a korábbi helyi iskola használatba vételének és felújításának lehetőségét Kormányhatározatban rendelte el a kormányzat, amely épületben 2022 szeptemberétől várják a tanulni vágyó ifjakat és a szakma iránt érdeklődő felnőtt tanulókat.

Hermész

A díjként járó bronz kisplasztika Hermészt, az istenek hírnökét, az utazók és kereskedők védelmezőjét ábrázolja. A szárnyas sapkája és saruja segítségével repülni tudó isten gyorsaságáról, fürgeségéről és furfangos ravaszságáról volt híres. Nacsa Richárd szegedi szobrász a figura megformázásakor ezeket a tulajdonságokat szerette volna minél érzékletesebben ábrázolni modern, letisztult stílusban.

További elismerések

Az Üzleti Estet megelőzően tartotta ülését a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Küldöttgyűlése. Az eseményen a gazdasági önkormányzat tagozati díjait, valamint az Év Duális Képzőhelye Díjakat is átadták mikro és kisvállalati, valamint közép- és nagyvállalati kategóriában. Az elismerések átadásáról itt találja részletes beszámolónkat. 

Ugyanitt kerültek átadásra a Vedres István-díjak; az elismerést a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Csongrád-Csanád Megyei Építész Kamara, a Csongrád-Csanád Megyei Mérnöki Kamara, valamint a Dél-alföldi Urbanisztikai Egyesület alapította. A díjazásról itt olvasható részletes beszámoló.

Fát fogadtunk örökbe

Az üzleti est bevezető programjaként a kamara egy kocsányos tölgyet is örökbe fogadott a füvészkertben. A CSMKIK kiemelten foglakozik a fenntarthatóság kérdésével, amely az elmúlt években egyre kiemeltebb témává vált a vállalkozások körében is. Ehhez kapcsolódva számos rendezvényük is volt, és kommunikációs csatornáikon is igyekeznek szemléletformáló tartalmakkal segíteni a cégeket. A fenntarthatóság és az energiahatékonyság, a dráguló energiaárak miatt mindezek egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak mindennapi életünkben is. Emiatt is döntött úgy a gazdasági kamara, hogy egy szimbolikus lépéssel örökbe fogadja a kocsányos tölgyet.

Könnyed esti találkozás

Különleges helyszín, egyedülálló zenei élmény, csipetnyi varázslat, látványos fényshow és exkluzív üzleti közösség várta a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network-Szeged Üzleti Estjének résztvevőit az egyedi fénydekorációba burkolózó 100 éves SZTE Füvészkertben. Az esti programon soha nem látott pompába öltözött az egyedülálló növényekkel ékesített park, mely gyönyörű díszletet biztosított egy könnyed esti társasági találkozáshoz.

A programon különleges zenei élményt nyújtott a SunCity Brass Band fúvós zenekar, a jó hangulathoz az est háziasszonya, Balogh Anna, bűvész-előadóművész produkciói és színes egyénisége is hozzájárult. A mediterrán üvegházban egy finom koktél mellett ismerhették meg egymást a jelenlévő vállalkozások képviselői, illetve erősíthették meg korábbi kapcsolataikat, akár új üzleti kapcsolatokat teremtve ezzel. Az est programját a Fire Fantasy led pixel fény show-ja zárta. Az est alatt a kellemes dallamokról Nacsa Bence, az ínycsiklandozó grillételekről pedig a Sport&Life Party Service gondoskodott.

 

Az Est támogatói voltak:

Kiemelt támogatóink:
Givaudan Hungary Kft.
Bankmonitor

További támogatóink:
OTP Bank Zrt.
Kalmár Motor Kft.
Gyógyszerész a Háznál
Vitamin Szalon
SolvElectric Technologies Kft.
Marcipán Cukrászda

Köszönjük a megtisztelő támogatást!

 

Galéria