X. Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny

Tisztelt Versenyzők, Kollégák és Diákok!


„Jó minőségű alapanyagból könnyű rosszat főzni, de rosszból sohasem lehet jót.”


Gundel Károly szavaiból kiindulva ebben az évben már 10. alkalommal várják szeretettel az alábbi iskola által szervezett gasztronómiai versenyre, Kisújszállásra.
A 2021. évi versenyen 22 település 24 iskolája és 1 gyakorlati képzőhely indított tanulót.
A 118 fős versenyzői létszám a pandémia utáni eddigi legnagyobb versennyé tette rendezvényüket úgy, hogy csak tanulók indultak a megmérettetésen. Ez igen szép eredmény, és bizonyítja számukra, hogy a versenynek van létjogosultsága a hazai gasztronómiai megmérettetések terén.
Szeretettel várják minden kedves versenyzőt, felkészítőt és érdeklődőt 2022. december 10-én az Illéssy Sándor Baptista Középiskola, hogy a versenykiírásban meghirdetett kategóriákban összemérjék tudásukat a vendéglátás és kereskedelem körében tanulók, dolgozók, továbbá azért is, hogy együtt lehessenek, tanulhassanak egymástól. A verseny alatt kialakulnak emberi és szakmai kapcsolatok, vagy a meglévők továbbmélyülnek, az együttlét öröme pedig gyakran többet ér bármilyen díjazásnál – különösen, így a versenyek nélküli hosszú pandémiás időszak után.


Tóth László szervező-tanár és Toldi Attila főigazgató megbízásából alább megtekinthető a X. Illéssy Gasztro Kupa – országos ételművészeti verseny versenykiírása.

Az előző versenyekről képek megtekinthetők az Illéssy-iskola honlapján: https://illessy.baptistaoktatas.hu/hirek/verseny/ix.-illessy-gasztro-kupa