Változik a kamarai hozzájárulás befizetésének rendje

A kamarai törvény módosítása alapján a kamarai hozzájárulást 2022. január 1-jét követően már nem a vállalkozás székhelye szerinti területi kamarának, hanem az országos kamarának, vagyis a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának kell megfizetni, azonban a befizetések 90 százalékát - ahogy eddig is – a területi kamarák használják fel jogszabályokban előírt közfeladataik ellátásához. A változásról január első felében a vállalkozások Cégkapus tárhelyükre, illetve e-mailben fognak közvetlen tájékoztatást kapni. A kamarai nyilvántartásba vételhez szükséges adatszolgáltatást, adatmódosítást ezt követően is a székhely szerint illetékes területi kamara felé kell megtenni. A befizetett kamarai hozzájárulás 2022-től továbbra is költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható lesz.

A kötelezettség az alábbiak szerint teljesíthető:

  • 2022. évi kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 12100011-10639683 (Gránit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel
  • 2021. évi vagy korábbi elmaradt kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 10918001-00000010-56060217 (UniCredit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • online kártyás fizetéssel erre a linkre kattintva;
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel.

A kamarai hozzájárulással kapcsolatos információk ide kattintva érhetőek el.