Vállalkozó partnereket keres a Nagyfa-Alföld Kft.

Kamaránk hosszú évekre visszamenően ápol jó kapcsolatot a Nagyfa Alföld Kft.-vel. Az együttműködés több területet érintő a két szervezet között, egyrészt igyekszünk a fogvatartottak munkáltatásához kapcsolódóan lehetséges partnerek között közvetíteni, másrészt az intézmény falain belül megvalósuló duális szakképzést segítjük. A vállalkozás és gazdasági önkormányzatunk kapcsolata most a korábbinál is szorosabbá vált, a cég csatlakozott önkéntes kamarai tagjainak táborához. Ennek eredménye, hogy az elítéltek munkáltatását szervező vállalat május 17-én Cserzy Mihály utcai, szegedi telephelyén látta vendégül a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetőit.

A rendezvény elöljárója Farsang Tamás bv. ezredes, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese volt, aki köszöntötte a gazdasági szakembereket, egyben tájékoztatást adott a fogvatartotti munkáltatás sokszínűségéről és bemutatta a Büntetés-végrehajtási szervezet gazdasági társaságait, amelyekben az elítéltek munkáltatása és szakképzése zajlik. Hangsúlyozta, hogy a munkának óriási szerepe van abban, hogy a fogvatartottak szabadulás után be tudjanak illeszkedni a társadalomba.

Majd Tóth Ibolya bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld kft. ügyvezető igazgatója ismertette társaságuk üzleti tevékenységét és a fogvatartottak munkáltatásának lehetőségeit. Elmondta, hogy az elítéltek jelentős része dolgozik nagyfai és szegedi telephelyükön. Nagyfán főleg a mezőgazdasági- Szegeden, ipari területen dolgoznak, de a szakmaképzésre is nagy figyelmet fordítanak. Kiemelte, hogy fő feladatuk, hogy olyan vállalkozó partnereket keressenek, akik az elítélteknek munkát adnak, hiszen 18 ezer négyzetméteres szegedi telephelyük üzemcsarnokaiban új munkahelyeket lehet kialakítani. A kiadó csarnokokról bővebben ezen az oldalon tájékozódhat.

Az eseményen a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői megtekintették a Nagyfa-Alföld kft. üzemcsarnokait. A bérelhető üzemcsarnokok ügyében a cég kamarai kapcsolattartója, Horváth Gábor is tud felvilágosítást adni a +36303862304-es telefonszámon, vagy a horvath.gabor@csmkik.hu címen.