Támogatási program indul startupoknak

A kormány 10 milliárd forintot fektet a hazai startup szektorba a Széchenyi Alapokon keresztül. A legnagyobb magyar startup program azokat a befektetőket támogatja, amelyek tőkével, tanácsadással segítik az induló vállalkozásokat. 

A programban részt vevő vállalkozások 300 millió és másfél milliárd forint közötti befektetést kaphatnak.

Tárgyalási előfeltételek

  • Megfelelő számú és széleskörű tranzakciós befektetési, portfóliókezelési, exit és/vagy vállalkozói tapasztalattal rendelkező, kiemelkedő reputációval rendelkező csapat.
  • A vállalt saját forrás és az összes új forrás arányának maximalizálása, amelyben a saját forrás preferáltan készpénz és/vagy másodsorban a Széchenyi Alapok számára elfogadható apport is lehet, mely társbefektető bevonásával is teljesíthető.
  • A működési költségek racionalitása, partnerünk elsősorban a piaci szintű carryben legyen érdekelt.
  • A Széchenyi Alapok megtérülési elsőbbségének elfogadása, minimum elvárt hozammal növelve.
  • A Széchenyi Alapok piaci szokásoknak megfelelő kisebbségvédelmi kontrolljának elfogadása IG, FB és BB tagság a Széchenyi Alapok számára. Befektetési Bizottságba legalább egy tagot delegálunk. Compliance, reputációs kérdések kapcsán a Széchenyi Alapok által delegált tagoknak összegtől függetlenül vétójoga van.

A részvétel módja

A programban való részvétel egy legfeljebb 30 oldal terjedelemben elkészített információs anyag feltöltésével vagy beküldésével kezdeményezhető. Az elkészített információs anyagot legkésőbb 2021. Augusztus 31. este 23:59 óráig lehet feltölteni. 

A kapcsolódó dokumentumok a hivatalos oldalon, IDE kattintva érhetőek el.