Támogatás egészségipari termékgyártóknak

Megjelent a Mikro-, kis- és középvállalkozások egészségipari termékek gyártására irányuló fejlesztéseinek támogatását célzó GINOP-1.2.15-21-es pályázati felhívás. Olyan kkv-k nyerhetnek el támogatást, amelyek egészségipari termékek gyártása terén terveznek technológiai és infrastrukturális fejlesztéseket, illetve kapacitásbővítő beruházásokat. A támogatás célcsoportját elsősorban azon gyártók képezik, amelyek gyógyászati, diagnosztikai, orvos- és egészségtechnikai eszközöket, berendezéseket vagy termékeket állítanak elő gyógyító, megelőző, rehabilitációs és palliatív ellátással összefüggésben.


Pályázni legalább egy lezárt üzleti évvel, és minimum 3 fős átlagos állománnyal rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, szövetkezetek vagy egyéni cégek tudnak.

Támogatás összege: 30 millió Ft – 2000 millió Ft

Támogatás mértéke:

  • A koronavírus-járvány szempontjából releváns termékek előállítására irányuló beruházási támogatás esetén maximális mértéke az összes elszámolható költség 80%-a.
  • Regionális beruházási támogatás esetén a támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 70%-a.


Pályázat beadása 2021.04.15-től 2021.04.29-ig lehetséges. A támogatási kérelem benyújtása előtt az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. által kiállított tanúsítvánnyal kell rendelkezni a pályázónak arról, hogy átestek az előminősítésen. Az előminősítési kérelmek 2021. március 18-tól 2021. március 31-ig nyújthatóak be.

A támogatásról további információkat olvashat ide kattintva