Szolgáltatásért Díjat kapott Angyal Lajos – Mindent a saját erejéből ért el

Egyre több időt töltene unokáival a jeles könyvvizsgáló

A kamara legutóbbi küldöttgyűlésén a Szolgáltatási Tagozat díját Angyal Lajos, az Angelus '93 Könyvvizsgáló és Tanácsadó Bt. ügyvezetője kapta meg. A megbízások számának csökkentésével készül a főállású nagyapai szerepkörre.


Folyamatosan tanult

Angyal Lajos könyvvizsgálói karrierje több mint 30 évvel ezelőtt kezdődött, azt családi vállalkozásként indította el. Nagyon fontos, és ez a díjátadón is elhangzott, hogy a szakember mindent saját erejéből ért el. A lelkiismeretesen végzett munkájának és a naprakész szakmai tudásának köszönhetően egyre több megbízást kapott. A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szabályszerű gazdálkodását is annak megalakulása óta támogatja könyvvizsgálóként. Kiemelkedően magas színvonalú szakmai tudásával, tapasztalatával, konzultációs lehetőség biztosításával segíti a gazdasági igazgatóság munkáját is, alkalmazva a nemzetközi és a hazai könyvvizsgálati standardokat. Tudását folyamatos tanulással tökéletesíti, szakmai jártasságát számos hazai és nemzetközi érdekeltségű vállalkozásnál kamatoztatja ma is.

Általános iskolai tanulmányait Kunágotán, a középiskolait Battonyán, a Mikes Kelemen Gimnázium és Mezőgazdasági Szakképző iskolában végezte 1967-ben. A középiskola után Mezőkovácsházán a MEZŐGÉP gyáregységénél dolgozott, 1974-ig elemző, szervező, majd később belső ellenőri munkakörben. Közben 1971–72-ben a Magyar Néphadseregben „letudta" a tényleges katonai szolgálatot is. 1974-től már a Mezőkovácsháza és Vidéke ÁFÉSZ-nál kezdett el dolgozni, elemzői és szervezői munkakörben.


Megérkezett Szegedre

– 1978-ban kötöttem házasságot, és Szegedre költöztem – mondta élete egyik nagy fordulatáról a lapunknak. A Tisza-parti városban a megye messze legnagyobb építőipari vállalatánál, a máig masszívan álló panel lakótelepeket is felhúzó DÉLÉP-nél kezdett el dolgozni szervezői, majd gazdasági vezetői munkakörben.

1989-től 1991-ig a SZIRT Szegedi Informatikai Zrt.-nél lett vezető állású alkalmazott, mint főkönyvelő. 1991-ben megalapította első könyvelő társaságát, majd 1993-ban az Angelus 93 könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft.-t. Ez utóbbit a mai napig is aktívan működteti, igaz, jelenleg már betéti társaság formában.

– Az ötvenes évek társadalmi és politikai helyzete érezhetően kihatással volt nemcsak gyermekkoromra, hanem az egész életemre, emberi kapcsolataim alakulására, életfelfogásomra – mondta, hozzátéve, tanulmányait a középiskola elvégzése után mindvégig a munka, majd család mellett végezte.

Megtudtuk, ügyvitel-technikusi és ügyvitelszervezői képesítését Budapesten szerezte, a mérlegképes könyvelőit Szegeden, a Pénzügyi Számviteli Főiskolát pedig Salgótarjánban végezte el. Az okleveles könyvvizsgálói képesítést, valamint az adótanácsadóit már ismét Szegeden szerezte meg.


Több időt szánna az unokákra

– Feleségemmel több, mint négy évtizede boldog házasságban élünk, két fiúgyermekünk és három unokánk van. Mint kamarai könyvvizsgáló és tanácsadó több vállalkozásnál látom el a könyvvizsgálói munkát mind a mai napig. A megbízások számának csökkentésével készülök a főállású nagyapai szerepkörre, az üzleti célok és sikerek mellett egyre több időt szeretnék hagyni a jövőben az unokáimnak – mondta Angyal Lajos.

Ehhez csak annyit tehetünk hozzá, hogy kívánunk jó egészséget és sok örömöt a főállású nagyapasághoz!

 

A tagozati díjakról

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 27-én tartotta küldöttgyűlését a 100 éves Szegedi Füvészkertben, ekkor átadták a kamara idei tagozati díjait is: az Iparért Díjat Mura Mészáros Zsolt, a Délzsalu Kft. ügyvezetője; a Kereskedelemért Díjat Margitáné Z. Nagy Rozália, a Z. Nagy Cukrászda tulajdonosa; a Kézművességért Díjat Sákovics József, a Sákovics és Társa Faipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyvezetője; a Szolgáltatásért Díjat pedig Angyal Lajos, az Angelus '93 Könyvvizsgáló és Tanácsadó Bt. ügyvezetője kapta. A négy díjazott közül előző számunkban már bemutattuk Mura Mészáros Zsoltot, ezúttal a másik három díjazottal ismerkedhetnek meg közelebbről olvasóink.

Kamarai tagozati díj évente egy alkalommal annak a személynek, vagy vállalkozásnak adományozható, aki, vagy amely a gazdasági, kamarai és/vagy a közéleti munkában, ágazatában a megelőző években kiemelkedő teljesítményt nyújtott, emellett etikailag is példakép. Tevékenysége tagozata és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismertségét, elismertségét jelentősen növelte.