Szeminárium a szellemi tulajdon kínai védelméről

A világ 88 országában aktív, budapesti és shanghai központtal is rendelkező Cathay Group online rendezvénysorozatot indít, amelyben kínai szakértő partnerek segítségével mutatják be a szellemi tulajdon (intellectual property, IP) védelmével kapcsolatos tudnivalókat, esetleges buktatókat és azok megoldásait olyan cégek számára, akik kínai piacralépésben, kínai kereskedelmi kapcsolatok kialakításában gondolkoznak. Partnerük a Sinofaith, Kína legnagyobb IP jogokkal/IP jogvédelemmel foglalkozó csoportja. A sorozat első állomásaként magyar cégek számára rendezik meg a szemináriumot, a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) és az Enterprise Europe Network támogatásával.

Az IP jogok védelme rengeteget fejlődött az elmúlt két évtizedben a legnagyobb ázsiai országban, és megfelelő felkészültséggel piacra lépve a külföldi vállalkozásokra nem leselkedik nagyobb veszély, mintha egy nyugati országban kezdenék el működésüket. A kulcs azonban itt is a megfelelő felkészültség, a helyi IP jog és szabályozás beható ismerete nélkül a külföldi cégek könnyen találhatják magukat nehéz helyzetben a kínai piacon.

Az online szeminárium sorozat célja az, hogy a résztvevők számára röviden összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat, és lehetőséget biztosítson számukra, hogy magyar és kínai szakemberek segítségével, közvetlenül kaphassanak információt, vehessenek igénybe szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos szolgáltatásokat, és így elkerüljék a jogi szabályozás sajátosságai miatt fellépő csapdákat.

A rendezvény szervezését, technikai lebonyolítását a Cathay Group vállalja, az a résztvevő magyar cégek számára ingyenes. A szeminárium hossza kb 90 perc, nyelve angol.

A szemináriumok anyaga hozzáférhető az eseményt követően prezentáció formájában is, a résztvevőknek pedig lehetősége lesz Q&A session keretében kérdezni a szakemberektől.

Csatolva találnak egy rövid ismertető anyagot, amelyben bemutatkozik a Cathay Group és Sinofaith, az esemény meghívóját és regisztrációt alább találják.

MEGHÍVÓ és REGISZTRÁCIÓ