Szélesebb körben elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

2020. április 29-től hatályosak a munkahelyvédelmi bértámogatási program Magyar Közlöny 82. számában megjelent új szabályai. A veszélyhelyzet idején történő csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatásáról szóló rendelet alapján a munkavállaló a munkáltatóval együttesen benyújtott kérelem alapján kaphat támogatást, ha a járvány miatt nehézségekkel küzdő vállalkozások leépítésének megelőzése, a munkahelyek védelme érdekében csökkentett munkaidőt alkalmaznak.

Mivel a pályázat befogadása és az ügyintézés az illetékes kormányhivatalok feladata, ezért felhívjuk a gazdasági önkormányzatunkhoz tartozó vállalkozások figyelmét, hogy részletesebb felvilágosítást a Csongrád Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának honlapján (foglalkoztatas.csmkh.hu) találhatnak videó ügyintézéssel kiegészítve.

A támogatáshoz kapcsolódó tájékoztatás és a módosított iratminták a Csongrád Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási szakterületének foglalkoztatas.csmkh.hu honlapjáról a következő linkről tölthetők le: Csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatása kérelem egységcsomag

A pályázattal kapcsolatban gyakran ismételt kérdéseket ITT olvashatja.