Tiszteletbeli elnökünk, Dr. Szeri István kapta a Szegedért Alapítvány fődíját

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tiszteletbeli elnöke Dr. Szeri István kapta idén a Szegedért Alapítvány fődíját. Az elismerést a Szegedi Nemzeti Színházban rendezett gálaműsoron vehette át a szegedi nagyárvíz évfordulóján.

A közjogi kamarák megalakulásakor ő lett a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara első elnöke, és 14 éven át töltötte be ezt a pozíciót, 23 éven át vezette a Tisza Volán Zrt.-t. Társadalmi szerepvállalása is kiemelkedő, Szeged színházművészetének, zenei és sport életének is elkötelezett támogatója, valamint alapító elnöke a Szeged Első Lions Klubnak. A város gazdasági, kulturális, sportéletének és a civil közösségek ismert és becsült szereplője, szegediként több mint négy évtizede rendkívül sokat tesz a város hírnevének és ismertségének öregbítéséért. A fődíjjal négy évtized önzetlen munkáját ismerte el az alapítvány kuratóriuma.

Dr. Szeri István Lapis András szobrászművész Szeged Múzsája című kisplasztikáját vette át. A karcsú, kalapos nőalakként megjelenő alkotással köztéri szoborként is találkozhatunk Szegeden, az ugyanis a Glattfelder Gyula teret díszíti.