Szakmai képzésekkel segíti a kamara önkéntes tagjai

Kamaránk egyik fő törekvése, hogy a megye vállalkozásai, szakemberei számára saját képzésekkel is biztosítsa a magasabb szakmai minősítés elérésének lehetőségét, a kor követelményeinek megfelelő, a vállalkozás indításához, sikeres működtetetéséhez szükséges ismeretek elsajátítását. Idén három, a vállalkozás tevékenységének gyakorlását elősegítő, a felnőttképzés hatálya alá eső képzést hirdetett meg a kamara.


1. A mérlegképes könyvelők számára két alkalommal szerveztük meg a kötelező kreditpontos továbbképzést számvitel és adó témában is.


2. Képzési palettánkra felkerült az ADR 1.3 alap- és ismeretfelújító képzés, melynek elvégzését szintén jogszabály írja elő (Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek (csomagolók, raktárosok, rakodók, fuvarozók, ügyintézők stb.) A képzést az alkalmazottaknak még a felelősség elvállalása előtt kell megkapniuk. Mivel az előírást a klímagázzal és hegesztőgázzal érintkező munkakörökre is kiterjesztették 2022. december 31-éig türelmi idővel, így ezt a képzésünket főleg a gépészet, épületgépészeti tevékenységet folytató vállalkozások számára három időpontban is meg tudtuk szervezni.


3. Újdonságként hatott az inkább szakmai fejlődést szolgáló Hibrid és elektromos autó diagnoszta és karbantartó képzésünk, mely a gépjármű-karbantartást végző vállalkozások között lett népszerű. A kiscsoportban működő interaktív oktatás célja az alternatív járműhajtási technológia megismerése, az ilyen technológiával szerelt járművek szerelésére, javítására, szervizelésére, valamint az azokkal kapcsolatos diagnosztikai feladatokra vonatkozó ismeretek megszerzése. A 40 órás, 5 alkalmas, elméleti és gyakorlati oktatást egyaránt tartalmazó tanfolyamot a jövő év tavaszán ismételten meghirdetjük.
Az említett három bejelentésköteles képzésünkre a jelentkezés folyamatos, amit a kamara honlapján, a www.csmkik.hu/felnottkepzes menüpontból letölthető jelentkezési lapon fogadunk el.


A felnőttképzési kínálatunk folyamatosan bővül, mellyel célunk, hogy képzéseinkkel kiszolgáljuk a piaci igényeket, s minél képzettebb szakemberekkel erősítsük a vállalkozásokat.