Összefoglaló a szakirányú oktatás és a duális képzés adókedvezménye című előadásról (2022.11.16.)

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a szakirányú oktatás és a duális képzés adókedvezménye témájában ismét előadást szervezett 2022. november 16.-án több mint 70 fő résztvevővel azon gazdálkodó szervezetek számára, akik részt vesznek vagy a jövőben részt kívánnak venni képzőhelyként a tanulók, illetve a képzésben részt vevő személyek szakirányú oktatásában.

Az előadás hagyományosnak tekinthető, évente kétszer megszervezzük, hogy a sűrűn változó jogszabályok ismeretét, követését és alkalmazását segítsük. Tímárné Staberecz Teréz kamaránk tanácsadói hálózatának szakértője (okl. közgazda, könyvvizsgáló, a Mérleg Adótanácsadó- és Könyvelő Iroda vezetője) előadásában. A duális képzőhelyeknek, illetve könyvelőinek párhuzamosan kell ismerni és alkalmazni a kifutó tanulószerződéses, és az új szakképzési munkaszerződéses rendelkezéseket. Előfordul még egy-egy osztály egy éves képzésben, akik tanulószerződést kötöttek 2022. szeptembertől, de a jövőben döntő többséggel szakképzési munkaszerződéssel fogunk találkozni.

Az új szakképzési törvénynek megfelelően 504 gazdálkodó szervezetet vettünk eddig nyilvántartásba, melyek az új engedély birtokában tudják képezni a szakmajegyzék szerint szakmát tanuló közel 1900 főt megyénkben.

Az előadás a korábbi gyakorlat szerint utólag is megtekinthető a CSMKIK Facebook oldalán és YouTube csatornáján is. Emellett kamaránk szakképzési igazgatóságán működő Duális Tanácsadói Hálózat kollégái továbbra is folyamatosan segítenek megválaszolni mindennapos kérdéseiket.

A szakmai előadás rendszeres megszervezésével támogatni kívánjuk duális partnereinket abban, hogy aktuális információhoz jussanak a képzési rendszerről, a változásokról, aktualitásokról, elszámolási lehetőségekről. A hagyományt tovább folytatva 2023. évben újabb szakmai előadás megszervezését tervezzük.

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Gazdaság-újraindítási Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a támogatási szerződés száma: GFA-KA-ITM-12/2021/TK/05.

A teljes előadás ide kattintva tekinthető meg:

Az előadás szakmai anyaga alább tölthető le: