Sikeresen zártuk a RILIAM projektünket

Az Interreg IPA-CBC Magyarország-Szerbia Program keretében 2018. júliusától indult RILIAM című projektünket (Regional Innovation Laboratory for Industrial Automation and Mechatronics, HUSRB/1602/41/0012) 2020. február 29-én zártuk. A projekt megvalósításában főpartnerként a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, míg projekt partnerként a Szegedi Tudományegyetem, a Szabadkai Üzleti Inkubátor és a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vett részt.

A projekt célja a határ mindkét oldalán egy-egy innovációs kompetencialaboratórium robotokkal történő felszerelésre volt, valamint a régió vállalkozói versenyképesség növelése. Ezzel összhangban kamaránk összesen tíz különböző tréninget és workshopot tartott, melyek segítségével a határ menti vállalkozások növelték versenyképességüket. A rendezvények segítették a vállalkozói tudás elmélyítését többek között az alábbi témákban: stratégiai tervezés, hatékony vezetői kommunikáció, digitalizáció és HR, gépek CE jelölése.  A projektben létrehozott, mechatronikai és automatizálási vállalkozásokat tömörítő magyar-szerb adatbázis elérhető a projekt honlapján: http://www.riliam.com/

A projekt eredményeit a konzorcium tagjai a szabadkai Zárókonferencián mutatták be a mechatronikai és automatozálási vállalkozásoknak, valamint a sajtó képviselőinek.