Segítő kezet nyújtunk a vállalkozások felé

Pénzügyi forrással segíti önkéntes kamarai tagvállalkozásait a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK). Az országosan egyedülálló Kamarai Pénzügyi Alapokból a koronavírus járvány második hulláma miatt nehéz helyzetbe került Csongrád-Csanád megyei mikro- és kisvállalkozásokat támogatják. A CSMKIK legalább egy éve önkéntes tagjai a kamara elnökségének döntését követően most akár 1 millió forintos visszatérítendő, kamatmentes forráshoz juthatnak.

Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke kiemelte, a jelenlegi helyzetben az elsődleges cél a vállalkozások piac- és versenyképességének, valamint a munkahelyek megőrzése a járványügyi helyzetben. Ehhez igyekeznek gyors segítséget nyújtani önkéntes tagjaiknak, akik a pályázati támogatást felhasználhatják minden olyan kiadásra, mely a vállalkozásnál a járvány okozta válság kedvezőtlen hatásait enyhíti. Hozzátette, az elnyert támogatási összeget az elbírálás időpontjától számított 6 hónapon belül kell felhasználni. A támogatás futamideje maximum 2 év.

Mint ahogy azt a kamara elnöke is kiemelte, a Covid-19 járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő önkéntes kamarai tag cégek és vállalkozók pályázatait várják. Ezért a pályázati kiírásba ennek megfelelő kritériumok kerültek be. Ilyen például, hogy járványra visszavezethetően a vállalkozás nettó árbevételében, üzemi eredményében, rendelésállományában, likviditási vagy egyéb gazdálkodási mutatójában negatív változás következett be. A pályázat beadási határideje 2020. december 21..

A KAMARAI PÉNZÜGYI ALAPOKRÓL

A megyei kamarák körében egyedülálló Kamarai Pénzügyi Alapok pályázatot 1996-ban írta ki először a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az szervezet elnöksége a változó gazdasági környezethez alkalmazkodva azóta folyamatosan változtatta a kiírás feltételeit, és a támogatási célokat. A pályázat igencsak népszerű Csongrád-Csanád megyében: az elmúlt 2 évben összesen 175 millió forint támogatást ítéltek oda a pályázó önkéntes kamarai tagoknak. A sikeres pályázók egyebek mellett gépek, berendezések, eszközök beszerzését, telephely vásárlást és kialakítást; innovációs fejlesztéseket, valamint készletfinanszírozást valósíthattak meg az elnyert forrásból.

A pályázat teljes kiírását és további információkat ezen az oldalon olvashat, telefonon pedig a 62/554-250-es számon, a 121-es melléken kérhet.