Kamaránkhoz látogatott Románia magyarországi nagykövete

Április 26-án a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szegedi székházában fogadtuk Románia magyarországi nagykövetét, Gabriel Șopandăt. A nagykövetség részéről Horia Mintaș gazdasági tanácsos is ellátogatott, míg a szegedi romániai főkonzulátust Daniel Banu főkonzul és Bekán Aurél képviselte.  A delegációt kamaránk elnöke, Dr. Kőkuti Attila, valamint Palotás Sándor, Tóth Gábor, Török László és Gellért Ákos alelnökök, Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna titkár és Körmöczi Eszter külgazdasági és vállalkozásfejlesztési vezető fogadta.

A résztvevők a gazdaság számos területét érintették a találkozón. Közös céljuk a határmenti régiók kapcsolatának további erősítése. Az építőipari fejlesztések elősegítésében is egyetértettek a felek, csakúgy, mint Románia schengeni csatlakozásában. Nagykövet úr továbbá bizakodását fejtette ki Románia új felfedezését illetően, a szomszéd ország ugyanis új gázterületet térképezett fel a Fekete-tengernél. Emellett tervezik új autóutak, határátkelő lehetőségek létrehozását is a két ország között.

A konstruktív megbeszélés fontos lépcsőfokot jelent a határmenti szervezetek gazdasági, üzleti kapcsolatának további erősítésében, amely hosszabb távon a régió fejlődésében mutatkozhat meg.