Nyitókonferencia Szabadkán

Robotika, automatizálás, mechatronika, Ipar 4.0 megoldások – ezek voltak a fő témák a július 1-én Szabadkán megrendezett Riliam I-4.0 projekt nyitó konferenciáján. Az eseményen mérnökhallgatók, a régió kis-és középvállalkozásai, és a média képviselői is részt vettek.

A RILIAM I.-4.0 projektünk (HUSRB/1903/43/0051) célja az innovációs tudás fejlesztése, és ezáltal a vállalkozások versenyképességének javítása, amelynek egyik eszköze egy határokon átnyúló szakmai gyakorlati program lesz.

A nyitókonferencián négy, az Ipar 4.0 megoldásaival dolgozó szerb vállalat mutatta be munkáját; a résztvevők megismerhették fejlesztéseiket, eszközeiket és jövőbeli terveiket. Et követően a projektpartnerek, így a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara, a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola, a Szabadkai Üzleti Inkubátor és Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője számolt be a projektben tervezett munkájáról, a várható eseményekről.

A Riliam I-4.0 projekt részeként kamaránk szervezésében szeptember 27-én a mezőgazdasági gépgyártással foglalkozó hódmezővásárhelyi Güttler Kft.-nél teszünk látogatást. Október 20-án pedig egy konferencián kapcsoljuk össze a kutatásfejlesztés iránt érdeklődő vállalkozásokat a fiatal kutatókkal. Ebben az évben a Riliam keretében szerveződő negyedik program a kamarai i3 Klub lesz, november 11-én, ahol a változásmenedzsment kerül a középpontba.

                            

Galéria