A pénzügyi tervezésé volt a főszerep a Női Vezetői Klubban

A Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Női Vezetői Klubja a legutóbbi rendezvényén a pénzügyi tervezést és az elérhető adókedvezményeket helyezte az előtérbe. Az április 12-i eseményen a vármegye vállalkozónői kávéházi hangulatban tájékozódhattak az aktuális lehetőségekről, szakmai előadók segítségével.

Novákné Halász Anna klubvezető köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a vállalkozói létben milyen fontos az egyes pénzügyi lehetőségek előteremtése és kihasználása, illetve a hatékony adózási formák igénybevétele.

Ezt követően Horváth-Triznyai Ágnes, a CSMKIK Széchenyi Kártya ügyintézője tájékoztatta a résztvevőket a Széchenyi Kártya Program aktualitásairól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új ügyintéző felületét, az Ügyfélportált (ÜPO) tavaly vezették be az eBEV leváltása érdekében. A felület ügyfélkapus azonosítással használható, az oldal testre szabható, vagyis egyéni igény szerint beállítható, hogy a kezdőképernyőn milyen adatok, csempék jelenjenek meg. Az ÜPO-n egyebek mellett bevallások, múltbeli adatok, jövőbeni kötelezettségek, igazolások, kimutatások, járulékfizetési, foglalkoztatási adatok, kérhetők le gyorsan és egyszerűen – mindezekről Ficsor Mónika, a Számviteli Klub vezetője tartott előadást.

Klub és kamarai tagunk, Bajorics Istvánné könyvelőként az adóoptimalizálás, pénzügyi tervezés legfontosabb tudnivalóiba avatta be a vendégeket. A Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt. kiemelt pénzügyi tanácsadója az előadásában foglalkozott az adózás kettősségével, az adózási kedvezményekkel. Mint elmondta, sokan tudnak a kedvezményekről, azonban kevesen tudják, hogy hogyan lehet azokat igénybe venni. A szakember érintette a vállalkozások napi likviditásainak sajátosságait, de párhuzamot vont a vezető és az alkalmazott érzelmi és anyagi viszonyai között is – amely megfelelő kezeléséhez sok esetben célszerű külső segítséget kérni.

A rendezvény kötetlen, de informatív volt. Női Vezetői Klubunk vendégei bátran feltették kérdéseiket, melyekre az előadók készségesen válaszoltak, kézzel fogható pénz- és adóügyi segítséget nyújtva ezzel nekik.