Orvosdiagnosztikai termékcsalád nyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat

Hagyományosan az Országgyűlés épületében adják át az előző év legjobb innovációs teljesítményeiért járó díjakat március végén. Idén ez most elmaradt, de a zsűri dolgozott és 8 díjat ítélt oda, köztük a Magyar Innovációs Nagydíjat a 3DHISTECH Kft.-nek - mondta Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója. A nagydíjat egy olyan termékcsalád kifejlesztéséért ítélték oda, amelyet digitális patológiai diagnosztikai célra lehet használni.

"Ezzel a készülékkel vizsgálták meg a Vuhanban a koronavírust is, és utána adták át az információkat a világnak" - mondta az elnök. Hozzátette, ebből a készülékből tavaly 50 darabot értékesítettek a világ számos országába, ezért egy abszolút csúcstermékről van szó.

A Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága, az NKFIH elnökének vezetésével, a február 12-ig jelentkező 46 jelentkező társaság közül választotta ki a 2019. évi innovációs nagydíjas társaságot, valamint további hét innovációs díjat ítélt oda - mondta Antos László. A beadott pályázatok közül 42-t ismertek el 2019-ben megvalósult innovációnak, de ennek az is feltétele volt, hogy az innovációból volt 2019-ben gazdasági eredmény, eladott termék, vagy szolgáltatás. Ha ez még nem történt meg, akkor javasoltuk, hogy később pályázzanak - mondta az elnök.

A teljes cikk videóval, podcasttal ITT érhető el.

Forrás: infostart.hu