Országos Vállalkozói Mentorprogram Pályázati tanácsadási szolgáltatás a kamarában

Pályázati hírlevél

Pályázati tanácsadási szolgáltatással segíti kamaránk a megyei vállalkozások forrásszerzését. Hamarosan több új uniós fejlesztési forrás is elérhető lesz a Csongrád-Csanád megyei vállalkozóknak. A kamaránk ezekről, valamint további vállalkozókat érintő forrásszerzési információkról nyújt gyors és pontos tájékoztatást a most induló ingyenes hírlevél szolgáltatással, amelyre ezen az oldalon iratkozhat fel.

166 milliárd Ft GINOP-os támogatás érkezett a megyénkbe

A palyazat.gov.hu oldalon található információk alapján összegyűjtöttük és elemeztük a Széchenyi 2020 programban megyénkben megvalósuló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) nyertes projektek listáját. Az elnyert források a magyar gazdaság fenntartható növekedését, a magas hozzáadott értékű termelést és a foglalkoztatás bővítését segítik.
A több mint 2050 projektet közel 1300 különböző szervezet valósította meg, melynek csak egy része volt megyei székhelyű. A megítélt támogatás összege több mint 166 milliárd Ft volt, de ennek az összegnek közel a fele az ELI lézer kutatóközpont, a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont projektjeit, fejlesztéseit finanszírozta. A járások közül kiemelkedik a mórahalmi járás, ahol több mint 10,7 milliárd Ft a megítélt támogatás. Az átlagos támogatási összeg 43 millió Ft volt, de pályázati kiírásonként nagy különbséggel.

A beadott GINOP pályázatok közel 60%-a volt nyertes. 252 nyertes pályázó a GINOP-5.2.4-16 - Gyakornoki program pályakezdők támogatására című, 187 nyertes a GINOP-1.2.8-20 - A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása pályázati kiírás esetén volt. Az első konstrukció esetén a megítélt támogatás átlagosan 7,2 millió Ft, a második esetben 22,3 millió Ft volt.

Ha a megyei székhelyű szervezetek pályázatait vizsgáljuk, akkor közel 1800 nyertes pályázót találunk Csongrád-Csanád megyében, akik összesen 139 milliárd Ft-ot nyertek.

Minden vállalkozásnak javasoljuk, hogy kezdje meg már most az előkészületeket a sikeres pályázathoz és amennyiben kérdése van keresse a kamarai kollegákat.