Online ügyfélszolgálattal várja a vállalkozásokat kamaránk

Március 8-án hétfőtől is folytatja a munkát a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK). Gazdasági önkormányzatunknál nem áll le a munka, a tavaly tavaszihoz hasonlóan online csatornákon és telefonon várjuk a vállalkozói megkereséseket. Emellett érdemes feliratkozni kamaránk koronavírus hírlevelére is.


JÁRVÁNYÜGYI INFORMÁCIÓK
A március 4-én bejelentett korlátozások miatt számtalan kérdés merülhet fel a vállalkozásokban, melyek megválaszolását tanácsadással segítjük. Az ebből a célból felállított munkacsoportunk a jarvany@csmkik.hu címen várja a megkereséseket. A legfontosabb, naprakész híreket és információkat emellett honlapunkon, a csmkik.hu/koronavirus oldalon olvashatják. Emellett érdemes feliratkozni a CSMKIK koronavírus hírlevelére is, ahol a legfrissebb vállalkozásokat érintő információkat, jogszabályváltozásokat küldjük ki hétvégi napokon is.

SZÉCHENYI KÁRTYA PROGRAM, OKMÁNYHITELESÍTÉS
A Széchenyi Kártya Program válságmentő hitelkonstrukciói és az okmányhitelesítés továbbra is működik, de előzetes telefonos egyeztetést követően csak a dokumentumok beadására és kiadására van lehetőség. Tehát ezek a szolgáltatások is személyes ügyintézés nélkül működnek a korlátozó intézkedések megszüntetéséig.

KAMARAI HOZZÁJÁRULÁS
A március 8-tól hatályba lépő szigorítások értelmében a kamarai hozzájárulás teljesítése 2021. március 8-átől csak online kártyás fizetéssel, illetve banki átutalással lehetséges, melyről itt olvashat bővebben. A kamarai hozzájárulás befizetési határideje idén is március 31-e. Ugyanakkor az elmaradt kamarai hozzájárulás ügyintézését a veszélyhelyzet megszűnését követő 30. napig felfüggesztjük.

BÉKÉLTETŐ TESTÜLETI ÜGYINTÉZÉS
A szigorításoknak megfelelően március 8-án hétfőtől előreláthatólag március 22-ig a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Független Békéltető Testületnél is szünetel a személyes tanácsadás. A békéltető eljárásra irányuló kérelem benyújtására személyesen nem lesz lehetőség, a fogyasztók kérelmeiket postai vagy elektronikus úton nyújthatják be. Javasoljuk, hogy a kérelmek benyújtása előtt keressék fel a testület honlapját, ahol részletesen tájékozódhatnak az eljárás menetéről. Ott egyébként az írásbeli kérelem formanyomtatványa is megtalálható.

A kamara ügyfelei az alábbi esetekben elsősorban telefonon vagy e-mailben kereshetik a szervezet munkatársait:
• Széchenyi Kártya Program: szkartya@csmkik.hu, 30/455-1263, 30/792-3841
• Járványügyi kérdések: jarvany@csmkik.hu, 62/554-250/9-es hívószám
• Egyéni vállalkozók tájékoztatása: tajekoztatas@csmkik.hu, 62/554-250/3-as hívószám
• Kamarai nyilvántartásba vétel: regisztracio@csmkik.hu, 62/554-250/2-es hívószám
• Kivitelező vállalkozó nyilvántartása: kivreg@csmkik.hu, 62/554-250/2-es hívószám
• Okmányhitelesítés: hitelesites@csmkik.hu, 62/554-250

További elérhetőségek ezen az oldalon.