Októberben indul az uniós munkaerőfejlesztési pályázat

A támogatás célja, hogy a feltételeknek megfelelő vállalkozásoknak továbbadott támogatást nyújtson a munkahelyi képzések megvalósításához, ezzel növelve a termelékenységüket. Ennek érdekében a munkaadók az állami foglalkoztatási szervként eljáró kormányhivatalhoz benyújtott kérelem alapján támogatást kaphatnak.

A Felhívás alapján az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok által alkotott konzorcium a munkanélküliek ellátásáról 1991. évi IV. törvény továbbá a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról szóló 100/2021. (II. 27.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján feltételesen vissza nem térítendő támogatásként nyújtja. A program forrását az Európai Szociális Alap+ és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. Támogatás képzési költségre és bértámogatásra igényelhető.

Kérelem 2021. október 1. napjától nyújtható be az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kijelölt, állami foglalkoztatási szerv hatáskörében eljáró kiemelt partnerként nevesített Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal hivatali kapujára. A kérelem a forrás kimerüléséig, de legkésőbb 2021. december 31. napjáig nyújtható be.

A kiemelt partner a ginopplusz321@csongrad.gov.hu címen online, a 06-62-680-960 számon telefonos ügyfélszolgálatot biztosít.

A jelenlegi meghirdetési szakasz során a rendelkezésre álló keretösszeg 15 milliárd forint.

További információ elérhető a hivatalos oldalon, és korábbi, összefoglaló cikkünkben.