Már pályázhatnak a hentesüzletek működési költségeik támogatására

Akár 3,5 millió forintra is pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek, akár egyéni vállalkozóként akár gazdasági társaságként. A pályázatok benyújtására 2023. március 20-ig van lehetőség.

3 millió, illetve 3,5 millió forintra pályázhatnak a mikrovállalkozásként működő hentesüzletek, akár egyéni vállalkozóként akár gazdasági társaságként. A támogatással olyan mikrovállalkozások élhetnek, amelyeknek fő tevékenységi köre a hús, húsáru kiskereskedelmét fedi le. További feltétel, hogy a hentesüzlet rendelkezzen lezárt üzleti évvel, továbbá vállalja, hogy legalább 2023. december 31-ig folytatja a tevékenységét.

Fontos kikötés, hogy a pályázó a kérelem benyújtásakor nem állhat felszámolási, végelszámolási vagy kényszertörlési eljárás alatt, illetve nem rendelkezhet köztartozással. Egy vállalkozás egy pályázat benyújtására jogosult, függetlenül az általa üzemeltetett húsboltok számától.

A támogatás olyan működési költségek fedezetére használható a következők szerint, amelyek kifejezetten a jelen pályázati felhívás szerinti támogatott időszakon belül keletkeztek:
a) Közműdíjak (víz, gáz, villany, távfűtés, csatornadíj, telefondíj internet nélkül);
b) Helyiségbérlet díja;
c) Munkabér és járulékai.

Az egy pályázattal elnyerhető, vissza nem térítendő támogatás összege - a forrás erejéig - 3.000.000 forintig, abban az esetben, ha húsból és/vagy húskészítményből helyben történő fogyasztásra vendéglátó-ipari termék készül, 3.500.000 forintig terjedhet.

A részletes pályázati felhívás ITT olvasható.

A pályázatok benyújtására 2023. február 20. napjától 2023. március 20. napjáig a hentestamogatas.hoi.hu linken elérhető elektronikus felületen keresztül van lehetőség.