MNB felmérés a vállalati szektor gazdasági helyzetéről

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérés lebonyolítását tervezi a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között indíult felmérés célja pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól.

Az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető el a kérdőív 2020. december 13-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.
https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszok összesítve kerülnek feldolgozásra, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzések készülnek.

Amennyiben a felmérés kapcsán kérdés merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a vallalatifelmeres@mnb.hu e-mail címen keresztül.