Mestereket avatott a kamara

Mestereket és mesterelnököket avatott a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) 2022. december 5-én Szegeden. Összesen 30-an vettek át mesterlevelet a gazdasági önkormányzat támogatott mesterképzéseinek elvégzése után. Autószerelő, festő, mázoló és tapétázó; fodrász, valamint karosszérialakatos szakmában szereztek mesterlevelet a képzés résztvevői. Mellettük átvették kinevezéseiket a mestervizsgák lebonyolításában résztvevő mesterelnökök is.


Dr. Kőkuti Attila, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntőjében elmondta, a kamara célja, hogy a megye számára fontos, hozzáadott értéket képviselő és kreatív szakmákat jól képzett, hozzáértő munkavállalók végezzék, úgy a szolgáltatás, mint az ipar és a javítás terén. Törekvés továbbá a mesteri cím régi tekintélyének visszaállítása, amely a munkaerő megbízhatóságáról biztosít garanciát a vállalkozók számára, ez pedig kezdetek óta minden szempontból nélkülözhetetlen volt. A gazdasági önkormányzat elnöke azt is hozzátette, hogy az oktatásban is kiemelt szerep jut a mestereknek mind a példamutatás terén, mind abban a tekintetben, hogy csak mestervizsgával rendelkezők vehetnek részt a gyakorlati szakképzésben.


A most avatott mesterek a szakmák legalább ötéves szakmai gyakorlattal rendelkező képviselői közül kerültek ki. A vizsgát egy 180 órás képzés előzte meg, mely elméleti és gyakorlati elemekből állt. A kamara képzésein a szakmákban országosan ismert és elismert oktatóktól szerezhettek magasszintű, új szakmai tartalommal megtöltött tudást a résztvevők. Azonban nem csak emiatt voltak vonzóak a képzések, hiszen a kamara anyagilag is támogatta a mesterképzést: a teljes, több mint fél millió forintos képzésnek kevesebb mint 20 százalékát kell kifizetniük részvételi díjként a mesterjelölteknek. Ráadásul a mesterlevelet szerző szakemberek a szakmát tanuló fiatalok gyakorlati oktatásába is bekapcsolódhatnak, akiknek naprakész, modern tudást tudnak átadni a jövőben.


A rendezvényen vehette át újabb 4 éves ciklusra szóló kinevezését 17 mesterelnökök is. Ők szakmájukban elismert, és aktívan tevékenykedő, mestercímmel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező, erkölcsileg is feddhetetlen szakemberek, akik a mestervizsgák lebonyolításában való részvételükkel garantálják, hogy a mesterjelöltek a szakmák területén lehető legmagasabb színvonalú és presztízsű végzettséget szerezzenek.

Az eseményen készült fotók itt érhetők el.

AZ ÜNNEPSÉGEN AVATOTT MESTEREK NÉVSORA:
Autószerelő mesterek:
Balázs János
Beke Zsolt
Faragó Attila
Forgó Szabolcs
Forrai Szabolcs
Holman János
Kádár Gábor
Kajti Gábor
Kerekes Attila
Kómár Zoltán
Losonczi László
Szűcs László
Vass Gábor Ferenc
Véró György

Festő, mázoló és tapétázó mesterek:
Bodnár Antal
Csáki Valter
Darabos Marcell
Dömsödi Péter
Landler Csaba
Ökrös Sándor
Pintér Csaba
Pozsár Gábor Lajos
Remzső Zsolt

Fodrász mesterek:
Bugyi Bence
Bódi Tünde
Mészáros-Mező Mária Tünde
Szabó Melinda

Karosszéria lakatos mesterek:
Hegyközi Ferenc
Karancsi Szabolcs Lajos
Kősasvári Ernő
Oláh Zoltán
Zelei György
Zónai Sándor

Mesterelnökök:
Bálint Ferenc
Bozó Tamás
Dobó István
Erdélyi Attila
Farkas Márton
Kapás Edit
Krucsó László
Megyeri László
Ormándi Zoltán
Ormay Éva
Presztóczki Veronika
Remzsőné Rádóczy Éva Szilvia
Rocskár György
Süli Sándor
Szebenyi Mihály
Sákovics József
Tombáczné Szemerédi Zsuzsanna

Galéria