Megkezdődtek a mesterképzések

Augusztus végével ismét elindultak a mesterképzések a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

Gazdasági önkormányzatunk képzésén idén 30 szakember vesz részt a következő szakmákban: autószerelő, autóelektronikai műszerész, gázfogyasztóberendezés- és csőhálózat-szerelő, illetve kőműves szakmákban.

Ezek a mesterképzések már új, átdolgozott tartalommal zajlanak, a 2020. július 28-án kihirdetett képzési és kimeneti követelmények alapján, melyek teljesen az új szakképzési rendszerhez igazodnak.

A megfelelő szakmai végzettséggel és legalább 5 éves gyakorlattal rendelkező jelölteknek központi interaktív vizsgán, illetve projektfeladat keretében kell elméleti és gyakorlati tudásukat bizonyítaniuk. A mestervizsgára felkészítő képzés időtartama 180 óra, mely a 30 óra vállalkozási ismeret, illetve 40 óra pedagógia mellett 110 szakmai órát foglal magába.

A 30 mesternek tanuló szakember 80 százalékos támogatással, bruttó 82 ezer forintért vehet részt a tanfolyamon.

A képzést sikeresen elvégzők a mestercím megszerzésével a legmagasabb szintre érnek el, mely továbbra is lehetővé teszi, hogy egy vállalkozás keretein belül az adott szakmát tanuló fiatalokat képezhessenek.

 

A projekt az Innovációs Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósul meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt illetve a támogatási szerződés száma: NFA-KA-ITM-16/2019/TK/05.