Megjelentek az újabb enyhítés részletei, így nyithatnak ki a teraszok

Megjelentek a héten bejelentett újabb enyhítés részletszabályai, melyek akkor léphetnek életbe, ha elérjük a 3,5 milliós átoltottságot. A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint este fél 10-ig lehetnek nyitva majd a teraszok, védettségi igazolványt egyelőre nem írtak elő.

Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy amint 3,5 millió embert beoltanak az országban, megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai. A kormányfő ennek bekövetkeztét jövő hét szerdára vagy csütörtökre jósolta. Emellett azt is elmondta, hogy a teraszdíjat eltörlik.

A Magyar Közlönyben most ismertetett jogszabály kimondja, hogy a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között tarthatnak nyitva. A vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak szükséges lesz a szájat és orrot eltakaró maszk használata. A védőoltást a dolgozók esetében sem tették kötelezővé. A védelmi intézkedések betartásáról az üzemeltető köteles gondoskodni.

A vendégek a mellékhelyiségeket is használhatják, de a vendéglátó üzleten belül a megrendelt étel és ital fogyasztása tilos. A jogszabály teljes terjedelmében itt érhető el.

 A VENDÉGLÁTÓ ADATBÁZIS ezen a linken található.