Megjelent A magyar vállalkozások pályázati támogatása az Európai Bizottság Brexit kárenyhítő forrásának keretéből című pályázat

A pályázat célja, hogy magyar vállalkozásoknak támogatást biztosítson azon negatív gazdasági hatások ellensúlyozására, melyeket az Egyesült Királyságnak az Európai Unióból történt kilépése miatt szenvedtek el.

A pályázati felhívás keretében mikro-, kis-, és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok területi és iparági korlátozások nélkül nyújthatnak be támogatási kérelmet a felhívásban részletezett korlátok figyelembevételével.

A pályázat keretén belül az alábbi tevékenységek támogathatók:

  • Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzése (ideértve a saját maga által előállított és/vagy feldolgozott termék áruszállításra használható szállítójárművek beszerzését is);
  • Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések
  • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, melyek célja a gazdasági termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezése megújuló energia előállításával.

A támogatási kérelem 2023. április 24-től - a forrás kimerüléséig nyújtható be az elektronikus kitöltő program segítségével. A pályázati felhívással kapcsolatos minden további információt a ITT talál.