Meghosszabbították és kiterjesztették az ágazati bértámogatási programot

A novemberben meghirdetett gazdaságvédelmi intézkedések a december 10-től hatályos módosítások szerint 3 hónapra járnak majd: 2020 novemberére, decemberére, és 2021 januárjára. Turisztikai tevékenységekkel bővült a támogatottak listája, már az alábbi tevékenységét tényleges főtevékenységként végzők is jogosultak adókedvezményre és igényelhetnek ágazati bértámogatást:

  • Szállodai szolgáltatás (TEÁOR 5510),
  • Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR 5520),
  • Kempingszolgáltatás (TEÁOR 5530),
  • Egyéb szálláshely szolgáltatás (TEÁOR 5590),
  • Utazásközvetítés (TEÁOR 7911),
  • Utazásszervezés (TEÁOR 7912).


A bértámogatás igénybevételének feltétele, hogy a munkaviszonyban foglalkoztatott személy bruttó munkabére 50%-ának megfelelő összegű, munkaerőpiaci program szerinti támogatás akkor nyújtható, amennyiben a munkaadó vállalja, hogy a támogatás időtartamának utolsó napját követő hónap végéig felmondással vagy közös megegyezéssel a munkavállaló jogviszonyát nem szünteti meg.

A bértámogatás 2021. január végéig automatikusan meghosszabbodik azok esetében, akik a módosító rendelet megjelenését megelőzően pályáztak. 2020. december 31-ig lehet jelezni a pályázónak, ha nem kívánja igénybe venni a teljes időtartamra a támogatást. Új pályázat benyújtására 2021. február 8-ig van lehetőség a területileg illetékes kormányhivatalnál.

A gazdaságvédelmi intézkedések részletei ITT olvashatók.
Az ágazati bértámogatási programmal kapcsolatos tudnivalók a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat oldalán érhetőek el.