Maszk, védőruha, fertőtlenítőszer - Adatbázist hoztunk létre

A veszélyhelyzet bejelentése óta több új kommunikációs csatornát is indított a vállalkozások tájékoztatására és segítésére a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A külön járványügyi gazdasági weboldal, hírlevél indult, míg a járványhoz kapcsolódó járványügyi kérdéseket a jarvany@csmkik.hu-ra várják. Számtalan megkeresés érkezett azzal kapcsolatban, hogy hol érhetők el a munkavégzéshez szükséges maszkok, védőeszközök, védőruhák, ezért a gazdasági önkormányzat úgy döntött, hogy nyilvános adatbázis kialakításával igyekszik segíteni a vállalkozások munkáját.

A kamaránál emellett több olyan vállalkozó is jelentkezett, aki például mosható textilmaszkok gyártására állította át termelő kapacitásait. A továbbra is működő üzemekben és vállalkozásokban azonban óriási a szükség a koronavírus-járvány miatt a maszkok mellett a fertőtlenítőszerekre, védőszemüvegekre és védőruházatra is. A megyei cégek ellátását ezért a kamara egy új weboldal létrehozásával segíti.

Az adatbázisnak létrehozott oldalon, a csmkik.hu/koronaviruseszkozok címen azok a vállaltok jelentkezhetnek, akik ilyen eszközök, fertőtlenítőszerek gyártásával, forgalmazásával foglalkoznak. Ugyanitt lesznek elérhetők azok a vállalkozások is, akik a termékek gyártásával, forgalmazásával foglalkoznak.

További információ a www.csmkik.hu/koronaviruseszkozok oldalon olvasható.