Már Kanada is várja az európai KKV-kat

Újabb taggal bővült az Enterprise Europe Network hálózata, 2020 júniusában Kanada is csatlakozott a szervezethez. Ez a lépés új lehetőségeket teremt Kanada és az Európai Unió között, a kereskedelem, a beruházások és az innovációk vonatkozásában is.

Az Enterprise Canada Network

A Kanadában létrehozott új üzleti együttműködési központ neve Enterprise Canada Network. Jelenleg Nyugat-Kanada négy tartományát - Brit Columbia, Alberta, Saskatchewan és Manitoba – fedi le, de hamarosan elérhető lesz Kelet-Kanadában is. Az Enterprise Canada Network által az érdeklődő európai vállalkozások piaci információkhoz, üzleti lehetőségekhez, partnerkapcsolatokhoz, innovációs támogatáshoz juthatnak Kanadában, miközben az ottani cégek számára is új piacok nyílnak meg az európai kontinensen.

Kereskedelmi és technológiai partnerségek lehetőségei

A kis- és középvállalkozások jelentős szerepet játszanak a kanadai gazdaságban: a cégek 98%-ban kevesebb, mint 100 alkalmazott dolgozik. A kanadai kkv-k ismertek a minőség iránti elkötelezettségükről és az innováció iránti törekvéseikről. Nemzetközi munkaerővel kiegészítve olyan területeken működnek kiemelkedően, mint az ICT, a digitális média, az élettudományok, a mesterséges intelligencia, az erdőgazdálkodás, a bányászat, az energia és a mezőgazdaság.

Ahogyan a többi ország vonatkozásában is, a felmerülő kérdések esetén az unióban működő KKV-nak az Enterprise Enterprise Network helyi kapcsolattartójával kell felvenniük a kapcsolatot, aki továbbítja a megkeresést a kanadai hálózat felé. 

Kérdéseikkel keressenek minket az eenszeged@csmkik.hu címen.