Magyar-Emírségeki Üzleti Tanács

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) valamint az Emírségeki Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetsége (FCCIUAE) megalakítja a Magyar-Emírségeki Üzleti Tanácsot (MEÜT) a két ország gazdasági, kereskedelmi és befektetési kapcsolatainak a fejlesztése érdekében.

Az Üzleti Tanács magyar szekciójának célja a magyar cégek piacra jutásának elősegítése az Egyesült Arab Emírségekben és az Öböl-térségben, tájékoztató fórumok, üzletember-találkozók, valamint kiutazó üzleti delegációk szervezése által. Az Egyesült Arab Emírségek kiváló kiindulási pont a Közel-Keleten, illetve az ázsiai kontinensen terjeszkedni kívánó magyar cégek számára.

Az Üzleti Tanács magyar társelnöki pozíciójára az MKIK Bachar Najari-t, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. tulajdonosát nevezte ki.

Az Emírségeki Kereskedelmi Iparkamarák Szövetségének (FCCIUAE) delegációja várhatóan 2022 novemberében Budapestre látogat, melynek keretében megtartják az Üzleti Tanács első plenáris ülését egy üzletember-találkozóval egybekötve.

Azon érdeklődő cégek, akik részt szeretnének venni az Üzleti Tanács munkájában, szándékukat egy belépési nyilatkozat kitöltésével jelezhetik legkésőbb 2022. október 10-ig.
Az Üzleti Tanács tagság ingyenes. Az adatvédelmi előírások miatt fontos a belépési nyilatkozatot céges aláírással ellátni és beszkennelve vagy eredetiben megküldeni. Amennyiben érdeklődik a lehetőség iránt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az eenszeged@csmkik.hu email címen. 

Az Üzleti Tanács későbbiekben elfogadásra kerülő ügyrendje a csatolmányban olvasható.