Március 31. a kamarai hozzájárulás befizetésének határideje

A gazdasági kamarai törvény szerint 2012. január 1-jétől a törvény hatálya alá tartozó gazdálkodó szervezetek kötelesek a kamarai közfeladatok ellátásához évente március 31-ig 5.000,- Ft kamarai hozzájárulást fizetni.

Változott a kamarai hozzájárulás befizetésének rendje
A kamarai törvény módosítása alapján 2022. január 1-jétől a kamarai hozzájárulást a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara részére kell megfizetni, azonban a befizetések 90 százalékát - ahogy eddig is – a területi kamarák használják fel jogszabályokban előírt közfeladataik ellátásához. A kamarai nyilvántartásba vételhez szükséges adatszolgáltatást, adatmódosítást ezt követően is a székhely szerint illetékes területi kamara felé kell megtenni. A befizetett kamarai hozzájárulás 2022-től továbbra is költségként elszámolható, valamint az önkéntes kamarai tagdíjból kedvezményként levonható lesz.

A kötelezettség az alábbiak szerint teljesíthető:

  • 2022. évi kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 12100011-10639683 (Gránit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel
  • 2021. évi vagy korábbi elmaradt kamarai hozzájárulás:
    • utalással: a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájának számára: 10918001-00000010-56060217 (UniCredit Bank)
      (Az összeg átutalásánál a közlemény rovatba feltétlenül kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.)
    • honlapunkon ezen a linken lehetőség van online kártyás vagy azonnali átutalásos fizetésre;
    • képviseleti irodáinkban készpénzzel.

A kamarai hozzájárulás fizetési egyenleg erre a linkre kattintva elérhető.

A kamarai hozzájárulás megfizetéséről szóló igazolást e-mailben küldjük meg az adatlapon megadott e-mail címre, de letölthető az online regisztrációs felületről (bejelentkezés után) vagy kérhető a Csongrád-Csanád megyei kamarai ügyfélszolgálatokon.
Mivel jogszabályban előírt kötelezettség, ezért a hozzájárulásról számla nem készül, a kiküldött igazolás, a banki bizonylat, illetve befizetési pénztárbizonylat alapján elszámolható.

Kérdés esetén kollégáink a regisztracio@csmkik.hu e-mailcímen és a 62/554-250-es telefonszámon kereshetőek ügyfélfogadási időben.

A kamarai nyilvántartásba vételről szóló tájékoztatót ITT találja.