Koronavírus: új Széchenyi Kártya Program konstrukciók a vállalkozások segítésére

A Széchenyi Kártya Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére új hitelkonstrukciók kerültek bevezetésre. Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja a mikro, kis-, és középvállalatok a kedvezményes feltételek, illetve a magasabb állami támogatásnak köszönhetően alacsony hiteldíjak mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak.

Célunk, hogy az új konstrukciókkal azonnali likviditási forrásokat biztosítsunk a vállalkozások részére, illetve azokkal a veszélyhelyzet lejártát követő időszakban segítsük a normál üzletmenet visszaállítását, továbbá finanszírozási forrást biztosítsunk a jövőbeli növekedés lehetőségét megalapozó beruházások megvalósítására is. A Széchenyi Kártya Program új hitelkonstrukciói minden eddiginél kedvezőbb kondíciókkal, rendkívül alacsony, a teljes futamidő alatt fix kamaton elérhetőek a vállalkozások számára.

Az alábbi új, speciális konstrukciók - a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan - kamaránk irodáiban is igényelhető 2020. május 15-től.

SZÉCHENYI MUNKAHELYMEGTARTÓ HITEL 
Felhasználása: Munkabér megelőlegezésre, személyi jellegű ráfordításokra, bármely egyéb személyi jellegű kifizetésre, juttatásra használható.

Hitelkeret nagysága: maximum 750 millió Ft.

Legfeljebb a vállalkozás 9 havi, kiemelt ágazatban - ilyen pl. különösen az idegenforgalmi, a kulturális, a kiskereskedelmi, a közlekedési és az egészségügyi - pedig legfeljebb 18 havi bérköltségét fedezheti.

Hitel nettó kamata: 0,1 %

Kamatfizetésre azonban az idei év végéig türelmi idő áll rendelkezésre, a tőketörlesztés türelmi ideje pedig 9 hónap.
Futamidő: 2 év

Biztosíték: Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

A termék önállóan vagy a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel Plusszal együtt igényelhető.

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ 
Felhasználása: A vállalkozás napi működésével kapcsolatos valamennyi kiadásának finanszírozására fordítható. 

Önállóan nem igényelhető, csak a Széchenyi Munkahelymegtartó Hitellel 40-60 százalékos arányban kombinálva.

Hitelkeret nagysága: maximum 100 millió Ft

Hitel nettó kamata: 0,1 %

Futamidő: 2 év

Biztosíték: A Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

SZÉCHENYI LIKVIDITÁSI HITEL 

Felhasználása: A szabad felhasználású hitelt számla nélküli finanszírozással többek között forgóeszköz beszerzésre, egyéb igénybe vett szolgáltatásra, és akár hitelkiváltásra igényelhetik a vállalkozások.

Hitelkeret nagysága: maximum 250 millió Ft

Hitel nettó kamata: 0,2 %

A hitel törlesztésének megkezdésére az akár 9 hónapos türelmi időt követően kerül sor és a vállalkozások számára az idei évben esedékes kamatfizetések teljesítésére is türelmi idő biztosított.

Futamidő: 3 év

Biztosíték: A Garantiqa Zrt. 90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása.

 

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

SZÉCHENYI BERUHÁZÁSI HITEL PLUSZ .

Felhasználása: Beruházási hitelcélokra, a kapcsolódó forgóeszköz-beszerzés finanszírozására (utóbbi maximum 20 százalék erejéig), tárgyi eszköz beszerzésre, üzletrész vásárlásra (generációváltás elősegítésére), hitelkiváltásra is felhasználható a részletes termékszabályzatban foglaltak alapján.

Hitelkeret nagysága: Maximum 1 milliárd Ft.

Hitel nettó kamata: 0,5 %

A kamatfizetés türelmi ideje 2020 év vége, a tőketörlesztésé akár 24 hónap is lehet. 
Futamidő: Átmeneti jogcímen maximum 6 év, csekély összegű támogatásként nyújtva maximum 10 év

Biztosíték: A hitel fő biztosítéka a Garantiqa Zrt. 80-90 %-os kezességvállalása, ill. a feltételeknek megfelelő magánszemély készfizető kezességvállalása és tárgyi biztosíték.

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

Illetve további információk: a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a 62/554-250-es számon és a szkartya@csmkik.hu email-címen kérhető.