Könyvelőkkel a duális képzésért

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 30 könyvelő és HR-munkatárs részére tartott gyakorlati képzéssel kapcsolatos jogi, pénzügyi felkészítést 2020. szeptember elején. Az esemény célja az volt, hogy a duális képzéshez csatlakozni kívánó vállalkozások minél zökkenőmentesen tudjanak bekapcsolódni az utánpótlás-nevelésbe.

A tanfolyam révén a leendő gyakorlati képzőhelyeket képviselő gazdasági és humánerő-politikai – és fejlesztési területen dolgozó munkatársak olyan ismeretek birtokába kerültek, mely átláthatóvá teszik számukra a gyakorlati képzőhellyé-válás folyamatát.

Nemcsak a tanulószerződéssel és együttműködési megállapodással járó kötelezettségekkel, de a gyakorlati képzés költségeinek elszámolási lehetőségeivel is megismerkedhettek. Híres-Pestuka Gabriella, a NAV  Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának osztályvezetője előadásában olyan ismeretekre is szert tehettek a résztvevők, melynek birtokában a gyakorlati képzés anyagi háttere is tervezhetőbbé válik számukra.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium finanszírozásában valósult meg a Nemzeti Foglalkoztatási Alap képzési alaprész terhére, a projekt, illetve a támogatási szerződés száma: NFA‑KA‑ITM‑16/2019/TK/05.