Konjunktúra felmérés: Fókuszban a a koronavírus-járvány gazdasági hatásai

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.

Az MKIK GVI e vizsgálattal képviseli Magyarországot az Eurochambres éves európai konjunktúra vizsgálatában, amely az EU országaira ad előrejelzést a gazdasági konjunktúra várható alakulásáról. Az eddigi tapasztalatok szerint felvételünk eredményei megbízhatóan jelzik előre a magyarországi GDP várható alakulását. Eredményeinket többek között felhasználja az OECD, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a magyar kormányzat a magyar gazdaságra vonatkozó előrejelzései és elemzései során.

A mostani felmérés során az általános gazdasági klímára vonatkozó kérdések mellett jelentős figyelmet fordítunk a koronavírus-járvány vállalkozásokat érintő hatásaira, a járványhelyzet kezelésével kapcsolatos tapasztalataikra, problémáikra és terveikre. Annak érdekében, hogy minél részletesebb és pontosabb képet alkothassunk a járvány vállalkozásokat érintő gazdasági következményeiről, a válságkezeléshez szükséges lépésekről és a kilábalás lehetséges üteméről, nagyon fontos, hogy minél több cég véleményét megismerjük.

Kérjük, szakítson időt a kérdőív megválaszolására. Ez körülbelül 15 percet vesz igénybe.

A kérdőív a http://gvi.hu/k/konjunktura címen érhető el.

A kitöltött kérdőíveket 2020. április 30-ig várjuk!