Könnyítés a Szerbiába üzleti céllal utazók számára

A Szerb Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére a szerb kormány 2021. január 21-től lehetővé tette a Szerbiába üzleti céllal látogató külföldiek és a visszatérő szerb állampolgárok számára, hogy az érintettek a Szerb Kereskedelmi és Iparkamarát történő előzetes tájékoztatást követően a határátlépéstől számított 24 órán belül végeztessék el és mutassák be az országban elvégzett antigén vagy PCR-teszt eredményét. 

A lehetőség cégtulajdonosok, ügyvezetők és a cégek alkalmazottai számára is nyitott, amennyiben legkésőbb 48 órával a tervezett határátlépést megelőzően írásban tájékoztatják a kamarát az inocovid19@pks.rs e-mail címen.

A kérvénynek az alábbi információkat kell tartalmaznia: a Szerbiába utazó(k) teljes neve, az útlevél száma, az útlevelet kibocsátó ország megnevezése, az üzleti utazás célja, a határátlépés helye és időpontja, repülőgép járatszáma / gépjármű rendszáma stb., szerbiai tartózkodás helye (pontos cím), időtartama, telefonszám, e-mail cím.

Az új szabályozás nem érinti az Albániából, a Bosznia-Hercegovinából, a Montenegróból és Észak-Macedóniából érkezőket, akik továbbra is negatív PCR-teszt felmutatása nélkül léphetnek be Szerbiába.

A szerb kamara által megküldött angol nyelvű összefoglalót mellékeljük.