Klímavédelmi finanszírozási lehetőségek a Nyugat-Balkánon

A tervek szerint 2020 őszén hirdeti meg második, nyugat-balkáni beruházás-előkészítő és kapacitásfejlesztő támogatási programját a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. A program rokon vonásokat hordoz első, tavaszi felhívásukkal, amelyről bővebb információ EZEN A LINKEN található.

A globális járvány a várakozások szerint visszaveti a klímaváltozás negatív hatásainak megfékezése terén elért eddigi eredményeket. Ennek megfelelően a gazdaság talpraállításának érdekében megfogalmazott újszerű megoldásoknak, gazdaságfejlesztési stratégiáknak integrálnia kell a zöldgazdasági szempontokat.

Az érdeklődők online rendezvény keretében tájékozódhatnak a zöldgazdaságot érintő aktuális kihívásokról, valamint a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. 2020 őszén meghirdetésre kerülő új támogatási programjáról azokkal a hangsúlyokkal, amelyek eltérést jelentenek a tavaszi támogatási felhíváshoz képest.

A program a Nyugat-Balkáni Zöld Központ, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata, valamint a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség együttműködésével valósul meg. Az eseményen kerekasztal beszélgetésre kerül sor hazai és nemzetközi szereplők közreműködésével „A zöldgazdaságot érintő kihívások egy változó világban” címmel.

Az esemény időpontja: 2020.szeptember 25., 10.00-11.30
Formátum: virtuális esemény

Bővebb információ, regisztráció a Nyugat-Balkáni Zöld Központ honlapján EZEN A LINKEN található.

A csatlakozáshoz szükséges linket a Nyugat-Balkáni Zöld Központ munkatársai e-mailen küldik meg a regisztrálóknak az eseményt megelőzően. 

További tájékoztatás kérhető:

wbgc@wbgc.hu
szekeres.anna@mkik.hu

A programtervezet az alábbi csatolmányban található.