Kiválósági érmet nyert ápolás és gondozás versenyszámban Pál Blanka ápolóversenyző

Javában zajlanak a WorldSkills Competition 2022 Special Edition szakmai versenyek a magyar csapat kiemelkedő szereplésével.
 
 
Gratulálunk Pál Blankának, aki a WorldSkills Competition 2022 Special Edition versenyen Bordeaux-ban kiválósági érmet nyert ápolás és gondozás versenyszámban kiemelkedő teljesítményének köszönhetően!
 
Pál Blanka a Szegedi Tudományegyetem Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolájában szerzett Gyakorló ápoló (5472302) végzettséget 2021. júniusában. Jelenleg Általános ápoló (5 0913 03 01) szakmát tanulja, várhatóan 2023. februárjában szerzi meg az oklevelet.
 

Ápolás és gondozás (Health and Social Care) szakma, versenyszám rövid leírása:

A szakmacsoportba olyan elhivatott egészségügyi ágazatban tanulók és egészségügyi területen (kiemelten ápoló) végzettséggel rendelkező dolgozók jelentkezését várjuk, akik a nemzetközi verseny keretein belül megmérettetnék tudásukat első-ellátás, elsősegélynyújtás, egészségnevelés, ápolás, gondozás és rehabilitáció témaköréből. A versenyen élethű, valós munkahelyzetet imitáló szituációkat szükséges megoldani, melyeket imitátorok segítségével valósítanak meg. A feladat végrehajtása során az ellátáshoz kapcsolódóan ápolási-gondozási terv készítése is követelmény.

Követelmények, elvárások:

Eredményes pályázat esetén előválogatón vesznek részt a versenyzők, a továbbjutó versenyzőknek szükséges vállalni előre egyeztetett időpontokban a több hónapos szakmai felkészülésen való részvételt, az elektronikusan küldött feladatok határidőre történő megoldását. A gyakorlati felkészítés során demonstrációs feladatokon túl kórházi környezetben is zajlik a felkészítés.

Egyéb követelmények:

  • határozottság,
  • jó kommunikációs készség,
  • érzelmi kiegyensúlyozottság,
  • team-munkára való képesség,
  • középszintű angol nyelvismeret szóban és írásban (nyelvvizsga bizonyítvány nem követelmény) és azon belül is főként szakmai angol nyelvismeret.

 

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. A világversenyt WorldSkills Competition 2022 Special Edition néven így most 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban. 57 országból 1015 versenyző méretteti meg magát szeptember 7. és november 26. között, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban.

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja, szponzor vállalatokkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

Minden remény szerint a november végéig tartó versenysorozatban még további magyar sikerekről lesz lehetőség beszámolni.

További információ elérhető a http://worldskillshungary.hu honlapon.