Kedvezően változtak az új Széchenyi Kártya Hitel Program konstrukciók

A Széchenyi Kártya Hitel Program keretében kifejezetten a COVID-19 járvány miatti gazdasági nehézségek kezelésére új hitelkonstrukciók kerültek bevezetésre. Az új, kiemelt mértékű állami támogatással elérhető konstrukciók célja a mikro, kis-, és középvállalatok a kedvezményes feltételek, illetve a magasabb állami támogatásnak köszönhetően alacsony hiteldíjak mellett, gyorsan és könnyen elérhető forráshoz jussanak.

A konstrukciók célja azonnali likviditási források biztosítása, segítség a normál üzletmenet visszaállításához és a jövőbeli növekedés lehetőségét megalapozó beruházások megvalósításához.

A vállalkozások igényeinek felmérése alapján 2020.06.22-től kedvező változások léptek életbe az új konstrukciók vonatkozásában, melyek a következőek:

SZÉCHENYI MUNKAHELYMEGTARTÓ HITEL 

A munkahelymegtartó hitel adható hitelösszege maximum 24 havi bérköltségre bővül, a korábbi 9 vagy 18 havi bérköltség helyett.

A munkahelymegtartó hitel önállóan vagy Széchenyi kártya folyószámlahitel plusszal kombináltan is igényelhető. Az utóbbi esetben a középvállalkozások 50-50%-os arányban kaphatnak a munkahelymegtartó hitel mellé folyószámlahitelt, a korábbi 60-40%-os arány megtartásától eltérően.

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

SZÉCHENYI KÁRTYA FOLYÓSZÁMLAHITEL PLUSZ 

A korábbiaktól eltérően a Széchenyi kártya folyószámlahitel plusz önállóan is igényelhető, nem kell a munkahelymegtartó hitellel kombinálni.

A konstrukcióról részletes információkat itt olvashat.

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. További információkért keresse Széchenyi Kártya ügyintézőinek kamaránkban a 62/554-250-es számon vagy a szkartya@csmkik.hu email-címen.