Kapcsolatépítő napot tartottunk Makón

Kapcsolatépítő napot tartott kamaránk Makó térségi szervezete a térség vállalkozóinak május 29-én szombaton. Az eseményen rövid szakmai előadások mellett elismeréseket is átadtunk.

Köszöntőjében Gergely Gábor, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Makó Térségi Szervezetének elnöke elmondta: bízik benne, hogy hamarosan a gyarapodás és növekedés időszaka következik majd miután most olyan nehéz gazdasági helyzetben kell helytállniuk a cégeknek, amilyen 100 évente csak egyszer van.

Dr. Kőkuti Attila, a CSMKIK elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy a kamara már évek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a térség vállalkozásainak figyelmét a digitalizáció és a modernizáció fontosságára. Szerinte ez kulcsfontosságú a koronavírus-járvány okozta gazdasági válságból való kilbalásban is. Ugyanakkor hosszútávon ez határozhatja meg a cégek versenyképességét, és azt, hogy mely vállalkozások vehetik sikerrel azt az akadályt, amelyet egy a mostani hasonló visszaeséshez okozhat. Ráadásul a digitalizáció eszközeinek hatékony alkalmazása meghatározza a termelésben megjelenő hozzáadott érték növelésének képességét.

Farkas Éva Erzsébet Makó város polgármestere köszönetet mondott a vállalkozóknak, hogy a helyi adóbevételek több mint 90 százaléka a válság idején is befutott, így az önkormányzat meg tudta őrizni működőképességét. Hangsúlyozta, hogy a turizmusra építik a város jövőjét. A beruházások nem álltak le, és ezek a helyi vállalkozók számára is sok lehetőséget kínálnak, de a város igyekszik segíteni is őket – például az igényeiknek megfelelő szakképzéssel.

Az eseményen dr. Hadik György a Surgy Med Kft. ügyvezetője elnöki elismerő oklevelet, míg Fodor Ferenc az ESC Elektronikai, Számítástechnikai Kft. vezetője, korábbi kamarai küldött és térségi elnökségi tag pedig térségi elismerő oklevelet vehetett át.

Galéria