Újranyitják és kibővítik a keretet a Ginop Plusz 1.2.1. pályázati programban

A kormány keretbővítésről döntött miután a GINOP napokban megnyílt fejezetére akkora volt a kereslet, hogy összeomlott az igénylési rendszer és pillanatok alatt kifogyott a rendelkezésre álló keret - erről György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára számolt be a Facebook-oldalán. A kormány befogadja az időben beadott pályázatokat és emelte is a keretet. 

Az intézkedésekről bővebben szólva elmondta, hogy minden beruházás-támogatási pályázatot befogadnak, amely a pályázati határidő kezdetéig elkészült, és lezárt formában benyújtásra várt. Emellett a 100 milliárdos keretre "ráemelik" azt az újabb 100 milliárd forintot, ami a pályázati konstrukció második és harmadik szakaszában állt volna rendelkezésre. "Tehát a teljes 200 milliárd forintos keretet már most a beruházni kívánó vállalkozások rendelkezésére bocsátjuk" - emelte ki az államtitkár.

 Közölte azt is, hogy az összes vállalkozást, vagyis az összes pályázatot sorba rendezik pontszám szerint, így a legversenyképesebbeket fogják támogatni.